Merhabalar Google Seo bilimcileri. Bugünkü makalemizde TrustRank nedir sorusuna cevap verecek, Trust Rank ile ilgili geniş bilgilerden bahsedeceğim. Bilinen üzere bu sistem Google TrustRank adı altında duyuluyor ve tam olarak nedir, ne işe yarar veya nasıl yapılır gibi sorulara kulaktan dolma bilgiler ile yürütülüyor… Seo ile ilgili alâkasından da bahsederek konumuza girelim.



Google TrustRank Nedir?

Bu sistem tamamen siteniz ile ilgili olup site içerisindeki belirli şeylere dayanan puanlama sistemidir. Bu işin aslında Trust Rank diye bir kavram veya algoritma yoktur, hayali ve tahmin edilen bir puanlama sistemidir… Ben olabilecek şeylerden bahsetmek ve puanlamanın neye dayatıldığını anlatmak istiyorum.

TrustRank, site içerisinde makalelerin doğru ve düzgünlüğü, içeriklerin kalitesi, site içi seo ve optimizasyona bağlı olarak tabir edilen bir sistemdir. Dış linklere bağlı olarak konu ile alâkalı yerlerden link, üniversite veya devlet sitelerinden bağlantı alarak direkt olarak bu değer etkilenmekte, site içi ve dışı linkler de önemli bir rol oynamaktadır.

TrustRank Nasıl Yükselir?

Bu soruya verilebilecek en iyi cevap sitenizin içerisindeki makale, kodlama ve resimlere bağlı olmaktadır. Özgünlük sadece Google tarafından değil, her şey için önemli bir yer kapsamaktadır. Özgün içerik ve kodlamalara sahip olan bir sistem çok çabuk değer ve ilgi görmekte, yazılar ve resimler ile de daha çok özgünleştirilerek güzel yerlere gelinmektedir.

Kısacası Google TrustRank sistemine sitemizi uygun hâle getirmek için özgün içerik ve Semantik Web sistemine uygun sitenizi düzenlemeniz gerekmektedir. TrustRank çabuk çıkan, yükselen yada değer gören bir sistem değildir. Belirli tahminler içerisinde puanlamalar ilerler ve en başta dediğim gibi hayali bir algoritmadır. Seo ile ilgili doğrudan etken olan bu sistem derece ve içeriklere bağlı da doğal yollardan yükselmektedir…

TrustRank Checker diye bildiğimiz ve bununla ilgili bilgi veren Türkiye’ ye ait bir sistem vardır. TrustRank değerinizi BURAYA TIKLAYARAK web sitesine gidebilir, adresiniz yazıp sitenizin değerlerini öğrenebilirsiniz…

Bugünkü makalemizin de sonuna geldik. Bir sonraki makalemizde görüşmek dileğiyle…

Kaynak: SeoMakale