adam görevini yapmış nesini şikayet edeceksiniz. facebook ayarında şirketlerde bu tür mesleklerde hazır cevaplar mevcuttur ve çok geniş bir yelpazeye hitabeder. çalışan kafasına göre cümle kuramaz.

anladığım kadarı ile facebook un bir kuralını ihlal etmişsiniz. roman da yazsanız alacağınız cevap tek cümle olacaktı. "kural budur sen de çiğnemişsin. bu da yaptırımımız."

benzer şekilde google a destek birimine mail attım bir sorunu. cevaben gelen mailde copy paste çözümler yazılıydı. şu ihtimlde şu olur bunda bu olur gibi. insan yazmış ama çoğu kısım standart cümlelerdi. yazanın adına bile bakmadım. "ulan ben sana bunu mu sordum müdürünü çağır" diye cevaplamadım. cevabı inceledim ve hatalı olduğum kısımları düzelttim.

bu konuda asıl problem sizin kendi hayatınıza bakışınız. şikayetçi olduğunuz konu facebookla ilgili ama bahsettiğiniz şeyler ailevi, kişisel depresyon, sevgilinin terketmesi, intihar, vb... öğretmenim ödevimi yapamadım çünkü sular kesikti olayı var. devamında daha kötüsü var. kendi hatanızdan kaynaklı bir konuda tamamen profesyonel çalışan bir kişiye zarar vermeyi düşünmek ruh hastalığıdır.

tavsiyem psikoloğa gidiniz. lisedeyseniz (umarım öyledir, yoksa zor bir durum) rehber öğretmeninize bu konuyu gösteriniz.

şiddet hiç bir konuda çözüm değildir. intikam almak da business değildir.

ekleme: bu elemana hiç bir şey yapamazsın. asıl vakit kaybı bunu kafanda kurmakla düşünmekle olur. hiç bir yolu yok. ruh sağlığı konusunda ciddiyim. bana da kızmayın sakın. birinin doğruyu söylemesi gerekiyordu.

ek 2: farkında değilsiniz belki ama komik bir durum. facebookum kapandı ve sevgilim terketti, mark'tan intikam alacağım.