Örnek websitesi : wmaraci.com
Resimde görüldüğü üzere header kısmında bir adet reklam alanı var. WMaracı buraya özel olarak reklam almayı tercih etmiş. 1 aylığına 200 lira aldığını farz edelim. bir ay boyunca bu reklam alanında yalnızca 200 lira kazanabilme ihtimali var.
Bende xxxreklam.com adında bir web servisi yayınlıyorum. Wmaracı veyahut bir blog artık aklınıza ne gelirse benim servisime kayıt oluyor.
- Wmaracı bu reklam alanında toplam 3 farklı reklam göstermek istiyor.
- reklam almak istediği alana benim web servisimden almış olduğu küçük javascript kodunu ekliyor.
- Reklam vermek isteyen kişi yönetici ile iletişime geçiyor.
- Wmaracı kullanıcıdan ödemesini alınca kişinin reklamını kendine özel panelden ekliyor.
- Reklam bir ay,on bin görüntülenme veyahut tıklanma türü sınırı bitene kadar otomatik olarak yayında kalmaya devam ediyor.
- Bu süre zarfında reklam veren ve reklamı yayınlayan kişiler reklam hakkında detaylı
- Reklam sınıra ulaştığında Wmaracı yöneticisi reklamı kaldırmak zorunda kalmadan otomatik olarak reklam yayından kalkıyor ve reklam verene mail yolu ile reklamın sınıra ulaştığını belirten bir mesaj gönderiliyor.
- Bu şekilde artık WMaracı bir reklam alanında toplam 3 farklı reklam yayınlayarak daha fazla gelir elde edebiliyor ve tüm bu işlemler sonunda bu web servisi kullanıcıdan hiç bir ek ücret talep etmiyor. Reklam veren memnun,reklam alanının gözleri yaşlı..Oda ağlıyor!
istatistik sonuçlarına da sahip oluyor.
Sistemi kodlamaya başlayıp bitirmem ortalama 1 aydan fazla sürmez diye tahmin ediyorum. Sizin görüşleriniz nedir acaba ?
NOT: Wmaracı sadece bir örnektir projenin asıl hedefi kişisel,teknoloji benzeri bloglardır. Bu web sitelerine kendilerine ait bir reklam ekosistemi oluşturmalarını hedefliyoruz