Muhalif olunur ama Tarih neden çarpıtılma ihtiyacı duyulur merak ediyorum.
Dışişleri yetkilileri bu düşünce ve planlarını 16 Temmuz'da İngiltere ve ABD'nin Ankara büyükelçiliklerine bildirdi.[31] 16 Temmuz 1974'te muhalefet partilerinin başkanlarıyla da üç saate yakın bir toplantı yapan başbakan[30] Ertesi gün konuyu müzakere için Londra'ya gitti. Kimi kaynaklara göre heyet henüz Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan yeni kalkmışken Başbakan Vekili Erbakan Milli Güvenlik Kurulu'nu acil gündem koduyla toplamış; toplantı devam ederken Erbakan, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar'a gemilerin yola çıkması için emir vermiştir.[32]
Wiki
Ecevit dediğiniz kişi ülkede değilken emri Erbakan Hoca versin gemileri o yollasın ilk harekat fikrini ve imza kampanyasını ilk imzalayan MTTB değil Kahraman! ecevit mi :)
ecevit olmasaydı oradaki rumları gerçekten denize dökecektik ama orduları amerika korkusu yüzünden geri çekti.
Muhalif olun eyvallah insan muhalif biri ile konuşmaktan zevk alır(yada ben böyle düşünüyorum).Ama tarihi çarpıtmayın yiğidin hakkını verin okuyun okutturun. Ülkenin başındaki kişi Müslüman diye o yapmadı deyip geri plana atmayın ne olur(bu kim olursa olsun.)
kaynak: http://www.haberturk.com/medya/haber/773006-kibrisin-asil-fatihi-ecevit-degil-erbakan