Merhaba,
eğer alan adın'da Marka adını Kullanıyorsanız ve Marka tescil tarihinden sonra almışsanız eğer, ICANN Kuralları geçerli olur, Telif hakkı şikayeti ICANN bildirilir.
ICANN gerekli kontroller sonucu Olumlu bulursa sizdeki alan adını marka sahibine devre'debilir.
Ama Siz Marka tescil Tarihinden önce Almışsanız ve Özellikle Marka Tescil ettirenin Tescil Logo/Şekil Kullanmıyorsanız Herhangi Bir sıkıntı sorun yoktur. Korkmanıza endişe etmenize gerek yoktur.
İsmin Marka olması sizin O ismin marka olmasından önce kurulmuş olmanız herşeyi değiştirir.
Ve Dikkat Edin site içeriğiniz ile Marka olan Sitenin içeriği Aynı/benzer/ Olmasın.
Bunun dışında korkmayın, Endişe etmeyin.
Kendim'den örnek vereyim.
NTT GAME markası nttgame.com.tr nttgameonline.net bana ait domain ve Marka logosu tarafımca tescillenmiştir.
nttgame.com ve nttgameonline.net domainlerini alabilmem için, öncelikle benim marka tarihi onların domain tescilinden eski olması lazım. Veyahut Onların site içeriği yada logosu/ Şekli Benim markam ile aynıysa bunu Delil olarak gösterek Domaini Tarafıma alabiliyorum. " NOT: Bu işlemlerle ilgilenen Avukat İle görüştüm Söyledikleri bunlar "
Saygılarımla Tekrardan.