Öncelikle yazılım sektörü çok geniş bir yelpazeye sahip. Bu işi sevdiğine emin olduktan sonra hangi alanda ilerlemen gerektiğine karar vermelisin. C, C++ ,C# ,Java, Python ,PHP, ASP.NET vs bunun gibi birçok dil ve platform var. Hiçbirinde hayal kırıklığı yok hepsinde kendi alanında profesyonel olduktan sonra aranan adam olursun. Ben kitapla başlamadım açıkçası tavsiye edemem ama pratik bu işin temeli sen ne kadar kod yazarsan hata alırsan o kadar gelişirsin.
Bana göre basit ve hızlı öğrenebileceklerin şunlar; Windows masaüstü uygulama olarak visual studio ortamında C# geliştirebilirsin. Linux ortamında çalışmak istersen kara ekranda Python geliştirebilirsin. Web Yazılım istersen hem maliyetsiz hem basit PHP geliştirebilirsin. Yada android studio ile android uygulama geliştirebilirsin.
Bunlar bana göre başlangıçta ve geliştirmede izleyebileceğin yollar. Bu aralar çok popüler ve ihtiyaç olan Siber Güvenlik konusunda da kendine bir yol çizebilirsin. Ama sana tavsiyem bir tane seç ve uzman ol.