wellhi4 adlı üyeden alıntı

arkadaş memur emeklisinden bahsediyor ama işi bilmeyen adama nasıl iş yaptıracaksın? ben 13 yıllık öğretmenim sürekli sınavların içindeyiz zaten, her sınavın farklı kuralları var sürekli takip etmek gerekiyor.

öğretmenevlerine gidip neye bakması gerekiyor??



İşte ben de onu söyledim. Memur emeklisi içinde köy hizmetlerinden emekli olan da var, defterdarlıktan emekli olan da... Cidden o insanlara sınav görevi vermek için önce eğitime tabi tutulması gerekiyor. O eğitimler ise ciddi külfet.

Bununla birlikte asıl önemli olan bence şu: Her mesleğin kendine göre sorumlulukları var ama öğretmenlik veya eğitmenlik ciddi vicdan işi. Belki o sınav, o gencin bütün geleceği? Nereden bileceksiniz? O sınavda bir hata yapsanız, sadece görev yaptığınız sınıftaki adamın değil, taaaaaa Ağrı'nın bilmem ne köyünde sınava giren falancanın oğlunun/kızının da hakkını yemiş olabiliyorsunuz.

Bence böyle büyük bir risk alınmaya değmez. İşte ben de bu yüzden sınavlarda görev almıyorum. Adam geliyor sorunun cevabını istiyor hem de yalvaran gözlerle... Adamı reddetsen bir türlü cevabı versen bir türlü. Boşa stres :D

Sizi tanımak istedim açıkça itiraf etmeliyim ...

Eğer bu cümle banaysa teklifimde ciddiyim. Sivas çok uzak sayılmaz. Gelin misafirim olun cidden. O zaman düşünceleriniz değişecek! :D