İmkan oluşmuşken bende iki kelime yazmak isterim. Ben makale nedir ortaokulda öğrendim lisede pekiştirdim, makale özü itibariyle bilimsel bir metindir. Kanıtlanabilirlik zorunluluğu vardır ve sohbet havasında yazılamaz,yorum eklenemez...

Kendi yorumlarını katarsan sohbet olur bunun adı :)

Benim "makale nedir ?" sorusuna verecek cevabım WM aracında değişti baya :D bambaşka bir yorumu var çünkü...
Özgün makale isteniyor, eyvallah bende makale alımı yaptım dün 50 adet istedim amma velakin %10 %20 özgün olmayabilir. Çünkü ben senden doğru şeyleri yazmanı istiyorum, doğru şeyler yazılırsa birbiriyle çakışma ihtimali olabilir hoş görülür ama o %10 %20 özgün olmayan kısmı gören alıcının "kendi yorumu katarak düzelt kardeşim orayı" demesinide gördüm. Güzel hocam o makale olmuyor bil istedim...Yazacak çok şey var ama herkes 3-5 şey söyleyecektir zaten onun için öyle uzun uzun yazmaya gerek duymuyorum.

Ayrıca başlık vermeden iki üç kelime verip "kardeşim şunun hakkında makale yaz" diyemezsin. "kompozisyon yaz" dersin eyvallah.


MAKALE NEDİR?




[COLOR="red"]Makalede temel unsur düşünce “fikir”dir.
Yazar, herhangi bir konudaki görüşlerini, belli kanıtlar, belgeler, inandırıcı veriler kullanarak anlatmaya çalışır, böylece okuyucuyu bilgilendirmeyi amaçlar.
Makalenin amacı; açıklama, eleştiri, tanıtım, bilgilendirme de olabilir. Ama genellikle eleştirel tutum ön plandadır.
Makaleler, yazıldıktan sonra bir araya getirilerek makale kitapları şeklinde yayımlanabilir.
Makalede açık, anlaşılır, ciddi bir dil kullanılır.
Makaleler öğretici yazılardır. Bu nedenle yazar tutarlı, tarafsız, bilimsel bir üslûp kullanır.
[/COLOR]