Eskiden bu işi üniversite öğrencisi iken yapardım. Makale yazarlığının şu, bu ile alakası yok. Her şeyden önce Türkçe bilmek önemli! Günde 50 sayfa kitap, 20-30 farklı inceleme ve haber okumayan adam gelip de makale yazarıyım demesin. Eğitimsiz, cahil adamlar kolay para diye makale işine girer oldu. Vikipedi'den, Webtekno'dan özgünleştirme yap, hopp al sana makale.
Makale yazarlığının da ikinci kuralı çok çok iyi İngilizce bilgisi gerekiyor. Translate ile olacak iş değil. Makale yazarı bir İngilizce metin okuyup bilgilenebilecek düzeyde bilgi sahibi olması lazım dil üzerinde. Oturup basit seviyede İngilizce içerik oluşturabilecek düzeyde olmalı.
Son olarak, her işi alayımcılar var. Ben Bilgisayar Öğretmeni olduğum için, eğitim, teknoloji işleri ağırlıklı aldım hep. Fakat edebi yönüm, edebiyatla ilgili hobilerim olduğu için edebiyat hakkında da incelemeler, araştırmalar yazdım. Fakat biri bana gelip "gel sağlık yaz" dese ben bunun uzmanlığını bırak, hiçbir bilgim olmadığı için bu işi teklif edersem, 100 kelimesine 4 lira istemezdim. Ha 100 lira 4-5 lira olur mu diyen yüzlerce insan oldu, yeri geldi iş alamadım fakat ben ne olursa olsun kazandığım parayı aptal Skype kavgaları ve niteliksiz işlerle değil, hak ederek kazanmış oldum.
Yani özetle demek istediğim sırf serbest piyasa diye en ucuzuna en kalitesizine kaçmamak lazım. Kendi ticari konusunu iyi satabilen adam sizin içeriklerinizi de iyi oluşturur. Mesela bir yazar vardı, konu başlığı "yazıyorum" bu kadar iyi ve nitelikli pazarlıyor kendisini. Bir de, "100 KELİME 75 KURUŞ GEL VATANDAŞ GEL" pazarcıları var. 3 gün içinde çöp olacak içerikleri alabildiğimiz.
Ek Olarak: Makale yazarlığına üniversite şartı getirilsin :P