JonnedRyan adlı üyeden alıntı

Etkisi en büyük ve geçerliliği en fazla olan şeyin kaliteli içerik olduğunu düşünüyorum. Backlink olarakta doğal backlinklerin etkisinin olduğunu düşünüyorum.
Şu seo paketlerinde olan, satın alınan backlinklerin etkisinden çok zarar oluyor. Bunu yalnızca ben değil google çalışanları söylüyor.
Yorum backlinkler
Hacklinkler
Yanlış yönlendirme yapılmış backlinler (Honda Cbr adıyla bağlantı verilip gelen sayfada filmlerin çıkması)
yarardan çok zarara, sıralamada düşmeye neden olur.

İlla ben backlink alıcam deniliyorsa edu.tr tarzı yada kökleşmiş sitelerden alınması gerekiyor. Genelde çoğu düzenbaz satıcı backlink ve tanıtım sayfasına dönmüş sitelerinde backlink veriyor bu da siteniz için zararlı olur.


Edu backlinki nereden alacaksın acaba hocam ? Ya bilimsel derecede geçerli bir makale yazıp edu sitelerin kaynak göstermesini bekleyeceksin ya da hacklink. Edu backlink işi sıkıntı.

İçerik konusunda kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum. Katıldığım kısım içeriğin kaliteli olması ancak etkisi en büyük halen backlinkler. Bunu ahrefs'in majestic'in yaptıkları milyonlarca sitelik kelimelik analizler söylüyor ben değil. Kalkı ki ben de kendi çapımda yaptığım çalışmalarda denemelerde bunu net görüyorum.

Kaliteli içerik tek başına pek bir işe yaramıyor.
Kaliteli içerik + kalitesiz backlink inşası yazık ediyor.
Kalitesiz içerik + kaliteli backlink inşası kısa süreli başarı sağlıyor.
Kalitesiz içerik + kalitesiz backlink inşası spama sokuyor.
Kaliteli içerik + kaliteli backlink inşası siteyi kale gibi sağlam yapıyor.