darkthepro Google ile yaptığım kısa araştırmada Türk kanalların 1080p yerine 1080i yayın yaptığını ve bununda 1080p kalitesi ile yakından uzaktan alakası olmadığını duydum ne kadar doğru bilemiyorum kanallar hakkında bilgi almak amacı ile Türksat'ın sitesini alt üst ettim fakat yayın kalitesi hakkında hiç bir açıklama bulamadım. Kablo TV hakkında bilgim yok, dijitürk ve dsmart'ın da 1080i yayın yaptığı söyleniyor fakat resmi bir kaynak bulamadım. İPTV desen tivibu vs. gibi bunlar zaten hd yayınlarda bile internet nedeni ile aksaklıklar olabiliyor. Ben Fransa da olduğumdan dolayı zaten pek seçeneğim yok seçenekler arasında en mantıklı gelen çanak ve iptv destekli bir UHD bir uydu alıcı. Fakat onada sağlam server bulmak sıkıntı, bizim burada kullananlar var özellikle maç günleri yayınlarda sürekli anlık yada saniyelik donmalar yaşanıyor. Oysa burada internet hızları da oldukça iyi 20 Mbps üzerinde hız alınıyor genelde.

Bilemiyorum şimdilik galiba tam anlamı ile kullanamayacağız, DVD filmler satılıyor orjinal 4k/3d seçenekleri falan var fakat onlarda oldukça tuzlu 20€ üzerinde fiyatlar. Yinede full hd tv fiyatına 4k tv aldık sorun yok.

OLED lere aşık oldum fakat aşırı fiyatları var burada 2000€ falan millet o fiyatlara golf,c3 araba alıyor o fiyatı bir tv ye vermekte hiç aklıma yatan birşey değil. Ama gerçekten OLED bir tvnin karşısına geçince insan istemsiz bir şekilde takılı kalıyor. Gözlerini alamıyor ekrandan. :D