Alan adı Başka bir firmaya nasıl transfer edilir ?

Alan adı transferinde dikkat etmeniz gereken şey alan adınızın kullanım süresinin ne zaman dolduğudur.Eğer 7-10 gün arası bir süre kaldıysa sakın transfer işlemini düşünmeyin.Eğer böyle bir durum varsa seneye kalır diyebilirim.Çünkü alan adı transferi kısa süren bir işlem değildir ve böyle bir durumda transfer işlemini başlatırsanız alan adınızı kaybetmeniz söz konusu olabilir.. Benim size önerim minimum 1 ay önceden bu işlemi başlatmanızdır.

Alan adı transfer işlemleri nasıl başlar - Ücretlimidir ?

Bunun için alan adınızın henüz bulunduğu A firmasından taşıma kodunu istemeniz gereklidir.Bunun için destek bölümünü varsa online destek kısmını kullanmanız daha hızlı olur.Bazı firmalarda bu kodu yönetim panelinizden de alabilirsiniz.Daha sonra taşımak istediğiniz B firmasında bu kodla birlikte alan adınızı TAM adını girerek transfer işlemini başlatabilirsiniz.

Ortalama 5-7 günde e-posta hesabınıza bir doğrulama linki ulaşır bu doğrulamayı 5 gün içinde yaparsanız alan adınızın transfer işlemi başlamış demektir..

Bu işlem ücretlidir.Şöyleki taşıdığınız B firmasına alan adınızın 1 yıllık uzatma ücretini ödersiniz böylece hem alan adınızı taşımız olursunuz hemde B firmasında alan adınızı 1 yıllık uzatmış olursunuz.Ödeyeceğiniz ücret taşıdığınız firmaya göre değişiklik gösterir.


Alan adı transfer işlemleri kaç gün sürer?

Bu işlem size gelen onay postasını onayladıktan en kısa 7 en uzun 21 gün sonra tamamlanmış olur.Transfer tamamlandıktan sonra size bir bildiri postası gelecektir.Eğer 21 günde tamamlanmaz ise bir destek talebi oluşturmanız gerekebilir..




Yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
NoNe