Buraya yazmadan önce bir araştırma yaptım fakat ne yazık ki net, fayfalı bir bilgiye ulaşamadım. Bu konunun da başkalarına fayda sağlaması açısından genel olarak açıkça sorularımı izah edicem.

woocommerce altyapılı bir eticaret sitesi kurucam. fatura ile ilgili sorunum şu;
1) Alışveriş yapan müşterilerime anında e-fatura kesip mail yoluyla da o e-faturayı müşterilere göndermek istiyorum. Aynı zamanda da kendim e-faturaları barındırmak, yazdırmak istiyorum. Hangi işlemleri yapmalıyım.

şimdi buradaki işleyiş sürecini göz önüne alalım;
-alışveriş yapıldığı an faturanın kesilmesi
-müşteriye faturanın gönderilmesi sistemi
-faturanın mağaza sahibine aktarılması ve barındırılması (yani sistemde saklanması)
-resmi olarak faturalandırma işleri (maliye bakanlığının verdiği fatura no yazılması vb)

Yukarıda belirttiğim işleri nasıl çözebilirim acaba? Mesela iyzico, pay-u gibi sistemler işimi kolaylaştırır mı? önerilerinizi, tecrübelerinizi paylaşmanız ricasıyla. Umarım herkese faydalı olur. Şimdiden teşekkürler.

e- fatura için http://www.efatura.gov.tr/dosyalar/efaturabasvuru/E-FaturaUygulamasiBasvuruRehberiveKilavuzu.pdf adresinde bir başvuru rehberi var bu arada.