warpower adlı üyeden alıntı

1. Müzik ; ben sia, madilyn bailey v.s dinliyorum ve şarkılara eşlik etmeye çalışıyorum. İlk başlarda ne diyorlar be bunlar derken şimdi şarkıyı 2-3 kere dinlediğimde cümleler direk aklıma kazınıyor ve rahatlıkla eşlik edebiliyorum. Anlamlarını da googleden okuyorum eşlik ederken hangi esnada hangi kelimeyi kullanıp ne dediğimi biliyorum bu sayede o cümleyi ezberliyorum ve ilerde birisi o cümlenin içerisinde ki kelimeleri kullandığında birleştirip ne demek istediklerini azda olsa anlayabiliyorum. Müzik iyidir :D

2. Oyunlar ; oyunları oynaya oynaya kelimeleri ezberlersin. Seslendirmelerde ne demek istediğini anlarsın. Yazılarda ne yapman gerektiğini anlarsın. Çok etkisi olmuyor ama yavaştan yavaş anlamasan da ingilizceyi sana öğretiyor :D

3. Şöyle yapabilirsin mesela ingilizce konuşmaya çalışan çocuklar olur ya 1 cümle öğrendiklerinde heyecanlanırlar ve o cümleyi her yerde söyleyip hava atmaya çalışırlar. Sende öyle olabilirsin. Tüm dünya elinin altında araştır googleden merak ettiğin kelimeleri ve anlamları onları birleştire birleştire cümleler oluşturup söylemeye başla hem kelimeleri ezberlersin hemde ne dediğini bilirsin bir süre sonra bir bakmışsın ingilizce konuşuyorsun, okuyorsun, anlıyorsun :)

Ek olarak : İngilizce derslerinde uyumamak işe yarar çünkü ingilizceyi öğretiyorlar dinlemiyoruz :D Kursa da gidebilirsin kurstan sonra evde oturmak yerine öğrendiklerini tekrarlayıp ilerletirsen faydası olacaktır.

teşekkürler hocam güzel düşünceniz için :) oyun filan zaten hep ingilizce oynuyorum görevleri falan ingilizce yazıyor çözmeye çalışıyorum çoğu zaman başarılı ancak birisiyle karşılıklı bir diyalog kurmaya kalksam olmuyor yani :)