PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Bu nasıl olabilir yeni anayasayı okuyan lise mezunu biri bile bir gelenin bir daha gitmeyeceğini anlayabilir ( Suriyedeki Esat ailesi Azerbaycandaki Aliyev ailesi gibi )

Bu hangi maddede oluyor kardeş ? Forumda muhalefet yapanların hiçbirinin bu maddeleri okumadığını biliyorum ama umarım sen okumuşsundur ? Bir gelenin bir daha gitmeyeceğini nasıl anladınki?

Daha geçen gün Cumhurbaşkanı'nın her türlü yargılanmasına izin veren madde meclisten geçti.
Ayrıca anayasa değişikliğinde ülkenin üniter yapısıyla ilgili hiçbir madde yok !!!

Lütfen biraz bilinçli olalım. Okumayı öğrenelim.


CB nasil yargilanacak okudun mu gercekten ?

Yargilanacagi yer olan Anayasa Mahkemesinin uye sayisi 15 olacak ve bunlardan 12'sini zaten kendi sececek, bu mu her turlu yargilama ?

Istedigi an meclisi fesh etme yetkisi, ohal ilan etme yetkisi, ohal khklarini cikarma yetkisi, bakanlar kurulunun meclis tarafindan denetlenmesinin kaldirilmasi, tum ust duzey burokratlarin cb tarafindan atanma yetkisi, mecliste bulunan savas hali ilan eme yetkisinin cb'na devri, yardimcilarini kendi atama yetkisi, oldugu olduruldugu basina bir is geldigi takdirde gorev suresinin onceden sececegi vekil tarafindan tamamlanma yetkisi ( oglu enistesi gelini damadi herkes olabilir secilmis olma sarti da yok)



Baskanliga evet diyenler simdiden dua seanslarina baslasalar iyi ederler, eger o koltuk baska bir siyasi gucun eline gecerse (28 subatta 1000 yil surmedi bu da surmeyecek nihayetinde) 1 gecede tum 15 yilin yapilanmasinin degistirebilecek guce sahip olacak, ustelik yargilayacak dur diyecek denetleyecek yapilarin tamami ortadan kalkmis, gorev suresi ve sonrasi mutlak bir hukuki dokunulmazlikla son 15 yilda goreve gelen gece bekcisinden generaline hademeden rektore komple ulkeyi kafasina gore sekillendirebilecek. Ben oy kullanamayacagim fakat kullansaydim buna ragmen hayir derdim, Turkiye tek kisinin egosuna teslim edilebilecek bir ulke degil, tek gorusun boylesine bir gucle yonetebilecegi bir ulke degil, aksine parlamentonun vekillerin guclendirilip siyasal partiler yasalarinin degisip parti liderlerinin bile hakimiyetlerinin torpulenmesi gerekirken tersini yapiyorlar. Benzer hatalara dusup perisan olan ulkelerden bir suru ornek verebilirim. Su an partiyi bile tek isim ayakta tutuyor, o oldugunde parti bile 25'e bolunecek.

Referandumdan buyuk ihtimalle gecer fakat evet diyenler 3-5 yil icerisinde pisman olup kafasini duvarlara vuracak.