Ergin adlı üyeden alıntı

Çok fazla kafa yorduğum bir konu değil ama Mysql'in yeterli olmadığı yerde verileri basit dosyalar halinde diske yazmak hiç yeterli olmaz bana göre. Yani mysql'den daha yavaş olur.

Onun önünde zaten Redis cache apache Solr falan kullanman gerekecek sorguları hızlı şekilde çalıştırmak için. Bunları yaptıktan sonra da zaten arkada istediğin veritabanını kullanabilirsin.

Deneyim olarak ben basit bir e-ticaret sitesinin araması için Solr kullandım. Doğruluk ve hız konusunda direk Mysql kullanımına göre fark atıyor. Ram Cache olarak da Redis gayet başarılı.

Sonuç olarak arama motoru mu yoksa patenli veritabanı mı icat etmek istiyorsun karar ver bence. Bir insan herşeyi yapamaz. Arama motoru yapacaksan var olan altyapıları kullan.

Başarılar

Yorumunuz için teşekkürler,var olan nosql veri tabanlarının çalışma mantığı da zaten şuan yapmakta olduğum şekilde işliyor. Örnek olarak elastic search basit .json dosyaları olarak verileri tutar. Aynı şekilde mongoDB de json bazlı olan bson dosya türünde verileri tutmakta. Zaten cache için muhtemelen redis kullanmayı planlıyorum teşekkürler

edit -yanlış yazmışım