-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ameliyathane Hemşiresi
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Wordpress Mybb gibi sistemlerde var olan script eğer kurulmamışsa kurulum sayfasına yönlendiren bir sistem
kurulum sayfasına kadar herşeyi anladım
her sayfaya dahil edilen ayar.php sayfasının en üstüne
if(!defined('kurulu'))
{
header("location: kur.php");
}
?>
buradan sonrası önemli formdan gelen tüm değerleri alıp ayar.php içine nasıl yazdırabilirim
file_get_content();
file_put_content();
kullanımında Utf8 bomsuz kayıt edemediğim için sorun oldu
bundan sonra veritabanlarını ekleme olayı var onu mysql de çözmüştüm ama pdoda daha denemedim :D
Bu konuda bilgi öneri ve deneyimlerinizi paylaşıp en azından benim gibi yeni başlamış kişilere yardımcı olacak kaynak oluşturabilirsek çok iyi olur :)
maymaa
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
eğer database oluşmuşsa kurulmuş demektir kontrol edersin kurulmamışsa kurulum sayfasına yönlendirirsin yada en basitinden 1 txt dosyası oluşturup boşsa kurulmamış kurulumdan sonrada içine bişey yazdırırsın :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
PHP Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bir form oluşturursun karşı taraf database , mysql , şifre bilgilerini girer post ettirirsin sende daha önce belirlemiş olduğun tabloları bilgiler doğru ise oluşturursun..
Örnek vereyim ;
Karşı taraf database ismini yazdı , mysql şifresini yazdı ve mysql username yazdı..
Post ettir ve şu kodu çalıştır ;
CREATE TABLE deneme
(
column_name1 data_type(100)
);
bilgiler doğru ise zaten otomatik oluşturacak bilgiler doğru değil ise hata verir. deneme tablosu oluşturulacak ve içine de column_name1 satırı oluşacak.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
PHP Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
şimdi düşünelim : )
OOP mantığıyla yazıyorsun bağlantı fonksiyonu construcrt ile yap her yerden rahat bağlantı sağlayabilirsin. Tablolar oluştu , bilgiler girildiği zaman da dosya yazma işlemi sayesin de baglan.php oluşturur veritabanı bağlantısını oraya yazdırırsın..
Klasik PHP ile yazıyorum diyorsan başta db bilgilerini aldıktan sonra bağlantıyı oluştur sonra işlemleri yaptır en sonunda da baglan.php oluşturursun yine.
Bu veritabanı bağlantısını post ettirdiğin sayfaya yazarsan zaten bir sıkıntı kalacağını sanmıyorum. En sonunda zaten baglan.php ile dosya oluşturacağın için sorun olmaz.
Not : Anlatımım çok kötüdür , farkındayım. O yüzden kızma : )
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ameliyathane Hemşiresi
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Çok iyi anlıyorum :) BTPHP
1.ilk scriptimde construct kullandım ama ikincide beceremedim :D yani $db değerini bi türlü çağıramadım :) bende fonksiyon olarak tanımlayıp çağırdım
ondada şöyle bir örnek vereyim
class baglan
{
private $sunucu = "localhost";
private $veritabani = "db";
private $kullanici = "root";
private $sifre = "";
public $db;
public function __construct()
{
try
{
$this->db = new PDO("mysql:host=".$this->sunucu.";dbname=".$this->veritabani.";charset=utf8;",$this->kullanici,$this->sifre);
}
catch(PDOException $e)
{
echo "Hata ".$e->getMessage();
}
}
}
ama hala aklımda şu yazdırma kısmıyla alakalı sorular kurcalıyor
file_put sanırım ansi kodluyor baglan.php dosyasını oluşturup utf8 bomsuz düzenlemek lazım :( burası muammada