Doruk , seoisleri , abilal

Aslında dün cevap vermek istedim konuya ama gece geç vakitte makale girdiğimden pek vakit bulamadım. Şuanki sitemdene yazıkii güncelleme esnasında veri kaybım oluştu ve 800 küsür konumdan sadece 200 tanesini kurtarabildim.

BUndan dolayı kanalımdaki bir çok makale adresleri kırık olabilir, ancak kanalımdan belirtilen kırık makaleleri anında ekliyorum ve şaunda kanalımdki videolara göre eklemeye de devam etmekteyim. Bu veri kaybından dolayı baya bi dersler geriledi. Bunları belirttikten sonra sıra arkadaşın soruna geldi.

1-)Bodoslama işini bende çok severim, gelişmemde en çok beni etlileyen faktörlerden biridir bodoslama dalmaktan korkmayın. Bir şeyi bozmadan onun hakkında bilgi sahibi olamazsınız.

2-) Tavsiye ettiğim sürüm her zamanki gibi en son sürümdür ve şuanki olan opencart 2.3.0.2 versiyonudur. Bende sitemde bu versiyonu kullanmaktayım.

3-) Eklentilerden sıkıntıdan ziyade uyumsuzluk söz konusudur, bunuda gidermek için modulun kod olarak sürümünün yükseltilmesi gerekmektedir. Yada sürümünüze ait modullerin ve modifikasyonların kullanılması gerekmektedir.

4-) Opencart araçlarından öneri vermek gerekirse; En başta seo modul ve eklentilerin kurulması gerekir. Daha sonra ödeme metodları ve kargolama sistemlerinin ayarlanması gerekir. En önemliside sisteminizi yormayan ve kullanıcıya hitap eden tasarım ve şablonlar kullanılmalıdır diye teorik olarak bilgi verebilirim. Bununda nedeni bu ana metotlar yapı taşlarıdır siz bu yapı taşlarına göre en uygun eklenti ve düzenlemelere sahip olmalısınız.

Dediğim gibi bodoslamadan korkmayın hata vermesinden çekinmeyin bozun parçalayın kırın hiç birşey kazanamazsanız bile en kötü ihtimal edindiğiniz tecrübe sizi en doğru yolu bulmaya yöneltecektir.