Merhaba forum ahalisi.
Öncelikle bu yazıyı yazıyor olmam olayda adı geçen şahsın ifşa olması & oraya gitmen isteyen arkadaşların bir ön bilgiye sahip olması amacıyladır.
Puntomun Kısmi yağ kaçaklarını gidermesi ve motor kulağını değiştirmesi için Avcılar-Esenyurt bölgesinde bulunan ( Fatih Oto Sanayi Sitesi ) içinde bulunan bir tamirhane olan [SIZE=3]OĞUZ OTOMOTiV'[/SIZE]e gittim.
300 TL karşılığında 1 tane motor kulağı değiştirdi ve diğer kulakların cok sağlam olduğunu söyledi. Yağ kaçaklarını gidermenin maliyetinin ortalama 300 TL olacağını fakat bakması gerektiğini ve yağ kaçaklarını giderirken elim deymişken trigeri'de değiştireyim extra işçilik almayım işin görülsün deyince total 450 TL fiyata yağ kaçaklarının giderilmesi + Triger değişimi için anlaştık. 2 gün içinde halledecekti ve 1 sonraki gün arayıp büyük su kaçağı var motora su koyduğum an boşalıyor su tapaları değişmeli 300 TL daha dedi.
Olay tam olarak buralarda başlıyor. Gittim baktım su kaçağı olmayan arabaya su koyduğun an alttan boşalıyor 1 tükürük kadar su kalmıyor içinde. Haliyle el mahkum tamir edilecek. 300 su tapaları değişimi için toplam 750- 100 TL indirim -= 650 TL anlaştık.
Ustamızın arabaya yaptığını iddia ettikleri Motor kulağı değişimi + Yağ kaçaklarının temizlenmesi + Su tapalarının değişimi,su borularının değişimi , radyotör değişimi - Ödediğim toplam para 950 TL
Dün bakırköy sahil yolunda ilerleken büyük bir gürültü ile Oğuz ustanın tamir ettiği Motor kulağı koptu. Motor asfalta düştü. Düşerken Sol aksı kırdı. Yetmedi Şanzıman kulağını kırdı, ve 895 TL masraf çıkardı. + 100 TL çekici. 2. servisim kağıt üzerinde raporla iş yapan bir servis.
( Kulak yeniye yakın fakat etiketi yok, - muhtemelen çıkma ) , Yağ kaçakları değişmemiş , Triger değişmemiş, Radyotör değişmemiş . Başka birşeye baktırmaya gerek duymayıp OĞUZ OTOMOTİV e verdiğim 950 TL hakkında içimden diyeceğimi diyorum ve dediğim gibi ustanızı iyi seçin, Koşulsuz güvenmeyin, Her değişen parçanın eskisini isteyin şeklinde bir tavsiyemi de ekliyorum.
Okuyanlara çok teşekkürler..