HeadCMoon Üremenin, canlıların ortak özelliği olduğunda hem fikiriz. Edep kavramı, hayvanlar için değil insanlar için ise bunun sebebi aklının olmasıdır. Şuursuz üremek şuursuzluğu gerektirir. Yazdıklarının benim yorumum ile pek alakası olmasa da bana yazdığın için cevap vermek durumunda kaldım. Yorumları iyi okuyup öyle yazmanı tavsiye ederim.

LikeSend Hem nikahlı, hem sevgili kavramı nasıl oluyor bunu araştırmam gerek :) Türkiye'de bu tür edepsizliğin az olmasının sebebi %99'unun Müslüman olmasıdır. Nikah, bir söz vermektir İSLAM'a göre ise ebedi bir beraberliktir, sevgi bağıdır.

İlişki sorumluluk gerektirir çünkü ortaya bir birey daha gelebilir. Bireyler ise toplumu oluşturur, toplumu korumak ise herkesin görevidir. Burada nikahın faydalarını ne kadar anlatsam da faydası görülemez. Çünkü nikahsız ilişki edebi bir şeydir ve edebin sınırları İSLAM'dadır.

İSLAM'daki evlilik hukuku çok ince ve mükemmeldir. 4 nikah + cariye olarak nitelendirmen bilgisizliğinden değil, kendini haklı göstermen için diye tahmin ediyorum. İSLAM tek eşi tavsiye eder, eğer adaletli davranılacak ise (ki bu çok zordur) 4'e kadar sınır vardır ve İSLAM bunu 4'e çıkarmamış 'e indirmiştir. Bunun hikmeti ise kadın nüfüsunun çokluğu ve bu ahlaksız olan nikahsız evliliği engellemek içindir.

Ayrıca Cariye konusu hakkında detaylı bilgiyi buradan al.

Ayrı olarak yaptığın alıntıda, kast ettiğimin, evlenmiş-boşanmış veya eski halinden pişman olmuşların kastedilmediğini anlamış olman gerekirdi ama çarptırman lazım tabi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.),o evliliği ALLAH'ın kanunu göstermek için yapmıştır ve bu o zamanda yanlış anlaşılabileceği için bu cesareti ancak o gösterebilirdi. Ayrıca evlatlık ile evlat kavramının farklı şeyler olduğu bu şekilde anlatılmıştır. Bu tür soruların cevaplarını bulabilecek kapasitede olduğunuzu düşünmüyorum.

İki cihanın güneşi Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in evlikleri hep çarpıtılmaya çalışılmış ancak isteyen istediği bilgiye ulaşabiliyor ancak görmek istemeyen yüzeysel bakar geçer. 50 Yaşına kadar Hz.Hatice(r.a.) ile evli kalması ve Hz.Hatice'nin (r.a.) Peygamerimizden(s.a.v.) 15 yaş büyük olması onun bu tür ithamlar uzak ve temiz olduğunun delillerindendir. Detay için buraya bakabilirsiniz.