Bu konu ile alakalı hem geçmişte, hemde son günlerde bir kaç başlık açıldı, aslında esas kaynaklar Google da fakat her kaynak da yardımcı olmuyor, bir konuda arama yaparken sonuçları iyi analiz edip ona göre araştırma yapmak gerekli. Bende daha önce bu konuda küçük bir paylaşım yapmıştım aşağıdaki adreste.
https://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/bilgisayari-hosting-olarak-kullanmak-yaptim-test-ettim-361540.html

Tavsiyem; Bir işi yaparken öncelikle kendine bir yol belirlemen senin işini kolaylaştırır. Sonucu kestirmeden bulmak yerine detaylı aramalar yaparsanız hemen hemen her bilgiye ulaşabilirsiniz.

Aşağıda örnek bir arama çalışması yazıyorum.

İlk önce neyi aramalıyım? Nereden başlasam?

Öncelikle işin temeli olan şeyden başlamak iyidir peki nedir bu tabi ki işletim sistemi, bu işin ticaretini yapan firmalar bile ilk başta hosting'in hangi işletim sisteminde çalışacağını belirler. Windows'mu yoksa Linux'mu? İkisi arasındaki farkları "server için hangi işletim sistemi" kelimeleri ile arama yapabilir ve bu sorunun cevabını bulabiliriz. İşletim sistemine karar verdikten sonra ise geldik hangi panel sistemini kullanacağımızı belirlemeye.

Hangi panel sistemi?

Sistemde kullanacağımız panel ve özellikleri web sitelerimizi kolay bir şekilde yönetmemize ve optimize etmemize yaramaktadır. O halde şu şekillerde arama yapmayı deneyelim.

"linux hosting panel"

"windows hosting panel"

kullanacağımız panel sistemini de belirledikten sonra ilgili panellerin kurulumu ile ilgili araştırmalar yapabilirsin.

Daha sonra bir bilgisayarın dışarıya çift yönlü bir şekilde nasıl güvenli olarak açılacağını (modem,ağ ve firewall ayarları) araştırabilirsin.

İşin özetine gelirsek kim oturup da burada yada başka bir yerde başlı başına 2-3 kitap olacak bir konuyu ha diye anlatmaz, herkes özetle ana maddeleri yada fikirleri verir, sen tam anlamıyla bilgi sahibi olabilmen için, hem soruları soracaksın, hem cevapları bulacaksın. Kolay gelsin.