Eğer referandumda evet sonucu çıkarsa gerçektende sessizce bu durumu kabullenip vatanımızın onurunu sizin padişahınızın ayaklarının altına sereceğimizimi sanıyorsunuz? Ülkücü değil sadece insanım.
Türklerin kurdukları devlet yapısına bakın. Hep bir meclis, kurultay veya farklı isimlerde bir yapı vardır. Bu yapı devletin ileriye yönelik kararlarında etkili olur. Şimdi bu varlığı kaldıralım ve 600 kişinin toplandığı ve tartışmadan öteye gidemediği bir yer koyalım. Devlet kararlarında hiçbir etkisi yok. Cumhurbaşkanı anayasadaki hakkını kullanarak meclisteki çıkan kanun tasarısına veto edip üstüne bir daha gelmemesi için iptal davası açabilir. Önemli sorun ise kaç kere veto etme hakkı var bilmiyoruz. Seçime aylar kala mecliste erken seçimi karar aldırıp bir 5 yıl daha gelebilir. Bunun da kaç kere yapma hakkı var yine bilmiyoruz. İsviçre'ye çok özeniyorum. Adamlar da öyle bir yapı var ki. Oydaşmacı demokrasi, federal, konfederasyon, kantonlar gibi farklı yapıları mevcut. Halkın hakimlerini bile seçmesi gibi çok geniş kapsamlı seçimler yapılması gibi çok özellikleri var. Sosyoloji okuyan arkadaşların derslerinde illaki en az 4-5 ülkenin anayasasını görmüşlerdir. Bir onlara bakıyorsun bir de tartıştığımız şuan ki anayasaya. Neopatrimonyal rejime adım adım gidiyoruz. Bu rejimin özelliklerine araştırırsanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.
Neopatrimonyal Rejim: liderin devletin kaynaklarını kullanma konusunda bir taraftan sınırsız yetkiye sahip olduğu, diğer yandan ise bu gücü kendi yakınlarını kayırmak üzere kullandığı rejim biçimine verilen isim. bu rejimi diğer dikta rejimlerinden ayıran en temel özellik, lider kişinin devlet kurumlarını bilerek zayıf tutması ve kendi egemenliğine gelecek olası bir tehlikeyi uzakta tutmasıdır.
Neye göre "EVET" , neye göre "HAYIR" diyeceksiniz? Durumu pek kavradığınızı sanmıyorum. Konunun ne Atatürkçülük ile nede Ülkücülük ile alakası yok. Vatanını seven "EVET" diyecek bu kadar basit.
Ayrıca, "ülkeyi bir kişin otoritesine mi bırakacağız?", "Diktatör geliyor", "Padişahlık sistemi" vb. ifadeleri ve fikirleri düşünenler zaten daha neye "evet" neye "hayır" diyeceğinden haberi olmayan kişilerdir. Şuanda ki anayasaya göre cumhurbaşkanı padişahtan daha rahat bir konumdadır.