- Google adsense alının bir domain sonuçta bir gmail veya mail üzerine alıyoruz daha sonra farklı mail ile adsense alabilir mi ? (örneğin blogger kullanırken gmail olarak aldım ama wp geçerken hosting ile destek@siteadi.com üzerine almak istiyorum)
Cevap: İlk başta mecbur gmail ile başvurmak zorundasın. Diğer türlü başvuru yapamazsın. Sonradan Adsense panelinden istediğin mail adresine davet gönderebilir ve onunla giriş yapabilirsin. (Bunun için Google Adsense bölümünden gerekli adımları öğrenebilirsin.)
- Google adsense kazançları adsense alınan siteye göre değişir mi (örneğin adsense aldığım zaman kişisel blog gibi olan bir sitem zamanla bir portal haline getirdim kazançlar bu oranla artarmı yoksa ilk adsense onaylanan site tarzı mı kazanç elde edilir çünkü bazen şu durum görüyorum ben 10k hite 10 TL alırken adam 500 hite 9 Tl alıyor misali)
Cevap: Bu tamamen içerik ile ilgi. Yani içerik kaliteli ve özgün ise bu gelirinizi arttırır.
Bu arada sektör olarak soruyorsan tabi ki farklı olacaktır. Mesela sağlık siteleri, kadın portalları daha fazla TBM oranına sahiptir ve kazanç yüksetir. Tabi ki reklam yerleşimi, site dili, taglar vs vs de etkili..
- Google adsense komple diğer bir mail v.b aktarma yapılabilir mi ?
Cevap: Benim bildiğim aktarma yok. Sadece hesapları birleştirme işlemi var.
- Google adsense reklamları bir süre kullanmasak hesapta bir problem olabilir mi ?
Cevap: Herhangi bir sorun olmaz. Dilediğin zaman hesabın onaylı ise kullanabilirsin. Google Adsense kurallarına göre yasal olmayan sitelerde kullanmaman yeterli.
- Birde en merak ettiğim şöyle biliyoruz ki bir adsenseyi birden fazla sitemizde gösterebiliyoruz. Adsense alınan site ile daha sonra eklenen 2.site arasında fark olur mu ?
Cevap: Herhangi bir fark olmaz. Ekleyebilir ve kullanabilirsin. İkisine de farklı reklam kod eklediğin için ikisininde analizini ayrı ayrı yapabilir kazançlarını takip edebilirsin.