PHPacemisi adlı üyeden alıntı
SoftwareDeveloper İnşallah hayırlısıyla. Sonsuz saygım var mühendislere. Hem okumak zor, hem iş hayatı zor. İnşallah güzel işler yaparsınız. Ülkenin üreten, geliştiren insanlara ihtiyacı var.
İmzayı gördüm de o yüzden sorma gereği duydum. Alaylı birinin tüm o dilleri bilebileceğini pek tahmin etmiyorum da :)
"php , java , python - django , angularjs , nodejs , c# asp.net mvc..."
Güzel duanız için çok teşekkür ederim, umarım hakeden herkes iyi yerlere gelir ve güzel işler başarır.
Konudan çok sapmadan imzam için bir açıklama yapayım.
Üniversite 1. sınıfta c# dersleri aldık, 1. ve 2. sınıfta c# ile geliştirmeler yaptım.
Üniversite 2. sınıf bittiğinde yazın bir yerde işe girdim ve mecburiyetten php öğrendim, sonrasında freelance işler falan derken php konusunda bir süre kendimi geliştirdim, hala da php ile proje geldikçe yaparım.
Üniversite 3. sınıfta asp.net mvc dersi aldık (ben 2. sınıfta zaten asp.net mvc çalışıyordum) ve .net mvc de kendimi biraz daha geliştirdim.
Aynı zamanda üniversite 2. ve ağırlıklı olarak 3. sınıfta kişisel olarak java çalışıyordum, hala birincil çalıştığım dil javadır. Spring framework ve java 7-8 de gelen kütüphaneleri vs öğrenip kullanmaya çalışıyorum.
3. sınıfta bulunduğum şehirde bir startupta çalışmaya başladım, orada python kullanılıyordu ve ben projenin backendini python-django kullanarak geliştirdim. Bu vesileyle python ve django öğrendim.
3. sınıfın yaz ayında bir süre daha python devam ettikten sonra javascript frameworklerinden angularjs ile çalıştım.
4. sınıfın ilk dönemi (geçtiğimiz dönem) javascript e ağırlık verdim, nodejs - angularjs ve son zamanlarda vuejs ile react çalışıyorum.
Bunların yanında yazılımı çok sevdiğim için bulabildiğim her türlü yerli yabancı kaynaktan makaleleri okuyorum, tutorial ları seyrediyorum.
Udemy coursera gibi platformlarda ücretsiz kaliteli eğitimler oluyor herkese tavsiye ederim.
Eğitim dönemlerim boyunca algoritma ve yazılım tasarım prensiplerinide sürekli araştırmaya devam ettim. Design patternler olsun, mimariler olsun vs vs..
Tabi hala birçok eksiğim var. Maalesef yeterli bulmuyorum kendimi.
Fakat yazılım geliştirme mantığını, algoritmalar ve veri yapılarını ve en önemlisi
öğrenmeyi öğrendiğiniz zaman insan kendisini gerçekten geliştirebiliyor.
Biraz uzun oldu fakat sorduğunuz için açıklama yapma gereği gördüm.
Bunu yanında, mühendislik mezunu olmadan gerçekten çok iyi yerlere gelen senior developer tanıdıklarım var. Aldıkları ücretler çok iyi.
Fakat Türkiye'de diplomanın bir önemi olduğu gerçeği göz ardı edilemez..