Bilim dünyasının Türkiyedeki klasik sorununu gördüm burda..Din ekseni etrafında sınırlanması bilgilerin..

Eğer zamanınız olursa bir gün planeteryum da galaksinin 5D filmini izleyin..O zaman kafanızdaki soru şu oluyor..Samanyolu gibi milyarca yıldızın bulunduğu ve dünyanın kocaman bir arazide bir toplu iğne ucu kadar olduğunu görünce bu kadar büyük bir samanyolu sadece 7 milyar insan için yapılmadığını anlarsınız..Asıl olay ise bu samanyolundan milyarlarca daha bulunması..Yani kainatı incelediğimizde samanyolu bir nokta,samanyolunu incelediğimizde güneş sistemi bir nokta kadar kalıyor..

Olayı biraz daha fiziki açıdan incelersek 27 yılda gidip gelen bir sinyal olduğunu varsayarsak 13,5 ışık yılı uzağımızda oluyor bunlar..

Saniyede 300 bin km lik bir radyo dalga hızı hesaplarsak ki 132 trilyon km uzaklaktıka olduğunu görürürz zaten görsek de bilsekde tanışmamız zor :)

Açıkcası başka canlıların yaşadığına inanıyorum ama verilen bilgilerin bize tam olarak doğru yansıtılmadığını düşünüyorum..

Sonuçta bu bilgiyi veren insanlar bize ayda bayrağı dalgalandıran insanlar..Sorun bayrağı dikmek değil de havasız ortamda bir bayrağın dalgalanması :) O yüzden nasanın doğru bilgiler verdiğine inanmıyorum.