Anarschi
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
High Professional Student in G
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bilim dünyasının Türkiyedeki klasik sorununu gördüm burda..Din ekseni etrafında sınırlanması bilgilerin..
Eğer zamanınız olursa bir gün planeteryum da galaksinin 5D filmini izleyin..O zaman kafanızdaki soru şu oluyor..Samanyolu gibi milyarca yıldızın bulunduğu ve dünyanın kocaman bir arazide bir toplu iğne ucu kadar olduğunu görünce bu kadar büyük bir samanyolu sadece 7 milyar insan için yapılmadığını anlarsınız..Asıl olay ise bu samanyolundan milyarlarca daha bulunması..Yani kainatı incelediğimizde samanyolu bir nokta,samanyolunu incelediğimizde güneş sistemi bir nokta kadar kalıyor..
Olayı biraz daha fiziki açıdan incelersek 27 yılda gidip gelen bir sinyal olduğunu varsayarsak 13,5 ışık yılı uzağımızda oluyor bunlar..
Saniyede 300 bin km lik bir radyo dalga hızı hesaplarsak ki 132 trilyon km uzaklaktıka olduğunu görürürz zaten görsek de bilsekde tanışmamız zor :)
Açıkcası başka canlıların yaşadığına inanıyorum ama verilen bilgilerin bize tam olarak doğru yansıtılmadığını düşünüyorum..
Sonuçta bu bilgiyi veren insanlar bize ayda bayrağı dalgalandıran insanlar..Sorun bayrağı dikmek değil de havasız ortamda bir bayrağın dalgalanması :) O yüzden nasanın doğru bilgiler verdiğine inanmıyorum.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Grafik tasarım
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
katılıyorum
ayrıca lütfen konu kapatılmasın burada bir tartışmadan çok bilgi alışverişi yapıyoruz ne zaman konu güzel olsa saolsun mod arkadaslar hemen kilitliyor
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Bende uzaylıyım, dünyayı ele geçirmek için gönderildim. :rolleyes:
1 kişi bu mesajı beğendi.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
işsiz
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ya inanmamak ihtimal vermemek Allah'ın gücünü kısıtladığınız anlamına gelir bence milyarlarca gezegen varken tek dünyanın canlı varlıklarla donatılmasını düşünmek asıl saçmalık budur.
http://mertaluc.net
Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
mertaluc adlı üyeden alıntı
Ya inanmamak ihtimal vermemek Allah'ın gücünü kısıtladığınız anlamına gelir bence milyarlarca gezegen varken tek dünyanın canlı varlıklarla donatılmasını düşünmek asıl saçmalık budur.
Ama kesin yok diyemediğimiz gibi kesin var da diyemiyoruz.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.