patentofisi 'nin dediği doğru. Ofis açtın, yanına ortak buldun, daha sonra birşeyler üretmeye başladın ( belki aylar sürecek bir ürün ortaya çıkarmak ), sonra o rünün reklamını yapıp müşteri beklemeye başladın. Tüm bu sürede kira, vergi, ssk, eleman maaşları, yemek, yol, ofis masrafı vs sürekli ödeyeceksin. İşi kurduktan sonra cebinde fazladan 7-8 aylık gider kadar para olması lazım ki hiçbir şeyi düşünmeden işe odaklanabilesin.

Şahıs şirketiyle de bunlar yapılır. Hele ilk müşteriyi bul, ondan biraz para kazan daha sonra düşünürsün ne yapacağını. İşler iyileştikçe geliştirirsin işini.

Bende senin gibi düşünürdüm hep. Herşey tam olsun, mükemmel olsun, istifa edip sektöre iyi bir yerden giriş yapalım. Ama hiç gerek yokmuş. Ve mükemmeli istedikçe de düşündüğün şeyi başaramıyorsun.

İnan bana şahıs şirketi yeter de artar. En önemli mesele fatura kesebilmek. Fatura kesiyorsan çok kolay iş bulursun. Kurumsal firmalara iş yapabilirsin. Adam 3binlik işe 5binlik fatura istiyor ki vergiden düşebileyim bunu diyor :) Sonra zaten fatura kesip iş sözleşmesi yaptıktan sonra en büyük yazılım firmalarından geri kalır bir yanın kalmıyorki. Tek olay kaliteli iş yapıp kendini gösterebilmek.
Riske atmaya hiç gerek yok. Şahıs şirketi 2 haftada açılıp 3-4 günde kapatılabiliyor. 13.000 TL'ye kadar %15, 30.000'e kadar %20 kurumlar vergisi var. O kadar. Bir de 3 ayda bir stopaj var. Onu zaten muhasebeci ödetmez.