cihaneken adlı üyeden alıntı

724SATINALCOM Hocam 0.20 doları yanlış yazmışım galiba 0.50 yazmalıydım. Zaten farzedelim 1 dolar olsun yinede ucuz. Örnek çok sonuçta.

Diğer konuya gelince ben paylaştığınız sıralamayı doğruyu söylemek gerekirse pek fazla ciddiye alınacak bir sıralama olarak bulmuyorum. O listedekilerin bir çoğu bağımsız bölgeler, ülkeler vs her ne ise bir çoğunun nüfusu bizim sadece Ankara'nın nüfusunu geçmez. Köy yönetmekle metropol yönetmekte bir olmaz. Onuda bir kenara bırak o ülkelerin bir çoğu euro veya dolar birimleri kullanıyorlar.


Tek 1 örnek veriyorsun ondada 5 kata kadar yanılabileceğini söylüyorsun kimse zaten mandalina Almanyadan pahalı demiyor ülkemizde bahçemizde bile yetişen bir şey forumlarda bu hayali rakamlar o kadar yaygınlaştı ki ahdettim 1-2saatimi verip internetten Almanya market fiyatlarına bakmıştım %30 civarı bir pahalılık var sebze ve meyvelerde et ürünleri de bir o kadar ucuz bu şekilde bir dengelenme var. bahsettiğiniz gibi 10 kat pahalı değil

listelerdeki ülkelerdeki küçük diye önemsiz demişsiniz o zaman Türkiyenin bölünmesi kalkınmayı getirir diye mantık ortaya çıkıyor Türkiye'nin 10-15 e bölünmesi o bölgelerin gerçekten zenginleşmesini sağlayacağınımı düşünüyorsunuz?
Ayrıca o ülkeler dolar euro kullanıyor demişsiniz TL kullanmak bize zarar mı veriyor veya TL dövizle bir dönüşüm sağlanamaz mı bankalar döviz büroları boşamı çalışıyor?