-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Master & Grafiker
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba arkadaşlar bir çok yerde cloudflare yüz binlerce site ile aynı sunucuda barındığından ve sürekli farklı sunucularda verilerin yer aldığından dolayı seo açısından kötü olarak yorum almış bir hizmettir.
cloudflare genelde saldırı alan web siteleri ve yüksek hit alan web siteleri tercih etmektedir.
genel olarak cloudflareyi hiti o kadar aşırı olmayıp ve site hızlansın diye kullanıyoruz
Peki CloudFlare sitenizin hızında ne kadar etkilidir ? bu gözle görülür bir fark yaratır mı?
CloudFlare Seo açısından gerçekten olumsuz sonuçlar vermektemidir ?
CloudFlare arama motoru botlarını engelliyor mu ?
ve neden CloudFlare'yi tercih etmeliyiz ve neden free sürümünü kullanmamalıyız.
Yukarıda bahs ettiğim özellikler CloudFlare Free Paketi için yorumlanmalıdır, lakin CloudFlare premium sürümlerinde paylaşımsız sunucuda barındırdığında seo açısından sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
Wp Kurulum♥Wp Optimize♥Wp Seo Çalışması♥Wp Tema Kurulum♥Android Webview Uygulama♥Grafik Tasarım
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
R** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Hocam benim hosting trafik aşımı sorunu vardı acayip acayip botlar geliyordu saçma sapan trafik geliyordu
Cloudflare geçtim bana tam tamına istediğim yararı sağladı ve tabiki yararlı arama botlarını engellemiyor bunun için uyguladıkları filtreler var
turk5
turk5.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Internet ve Medya
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Benim yaptigim testlerde cloudflare hizimizi düsürmüstü. Ama dünya capinda bir websiteniz varsa tabi uzak ülkelerdeki latency problemini asmak icin yararli. Burda dikkat edilmesi gereken konu, kulandiginiz caching software'i cloudflarei destekliyor olmasi lazim. Kendi SSL sertifikaniz varsa galiba free paketi kullanamiyorsunuz. Ddos koruma yaptiklarini söylüyorlar ama free pakette buna ragmen saldirilar oluyor.
devrimedia 'nin dedigi gibi premium paketler kullanilirsa herhalde daha iyi verim alinabilir.
Türk İş Dünyasının Buluştuğu Platform : turk5.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Master & Grafiker
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
turk5 adlı üyeden alıntı
Benim yaptigim testlerde cloudflare hizimizi düsürmüstü. Ama dünya capinda bir websiteniz varsa tabi uzak ülkelerdeki latency problemini asmak icin yararli. Burda dikkat edilmesi gereken konu, kulandiginiz caching software'i cloudflarei destekliyor olmasi lazim. Kendi SSL sertifikaniz varsa galiba free paketi kullanamiyorsunuz. Ddos koruma yaptiklarini söylüyorlar ama free pakette buna ragmen saldirilar oluyor.
devrimedia 'nin dedigi gibi premium paketler kullanilirsa herhalde daha iyi verim alinabilir.
Ramazan adlı üyeden alıntı
Hocam benim hosting trafik aşımı sorunu vardı acayip acayip botlar geliyordu saçma sapan trafik geliyordu
Cloudflare geçtim bana tam tamına istediğim yararı sağladı ve tabiki yararlı arama botlarını engellemiyor bunun için uyguladıkları filtreler var
verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim, yalnız kafamı hala kurcalıyor cloudflare seo açısından asıl öğrenmek istediğim cevabı alamadım cloudflare farklı ülkelerin sunucularında web site yedeklerimizi yüklüyor. Google botlarıda her seferinde farklı sunuculara girip içeriklerimizi kontrol ediyor. Ki biliyoruz ki çok sık sunucu değişikliği yaptığımızda sitelerimizde gerileme oluyor acaba cloudflaredede bu sorun olur mu
Wp Kurulum♥Wp Optimize♥Wp Seo Çalışması♥Wp Tema Kurulum♥Android Webview Uygulama♥Grafik Tasarım
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
R** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
*** da cloudflare kullanıyor özellikle belirttiğiniz gibi seo açısından bukadar çok zararı olsa *** kullanmazdı heralde diye düşünüyorum
turk5
turk5.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Internet ve Medya
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
devrimedia Aslinda Cloudflare CDN (Content Delivery Network) dedigimiz hizmeti veriyor. Konu aslinda biraz genis ama kisaca yaptiginiz konfigurasyona göre icerik farkli domainlerden paralel sekilde indiriliyor, dolayisiyla burda bir hiz kazanimi mevcut. Birde farkli ülkelerdeki Datacenterlari olan bu firmalar ziyaretciye en yakin ülkeden icerigi servis ediyor. CDN'i büyük firmalarin hemen hemen hepsi kullaniyor. Sunucu degisikliginin/IP degisikliginin SEO'ya etkisi oldugunu sanmiyorum.
Türk İş Dünyasının Buluştuğu Platform : turk5.com