lostyazilim
tr.link

Web Yazılımmı ? (ASP.Net) Mobil Yazılımmı ? (iOS, Android)

6 Mesajlar 882 Okunma
acebozum
tr.link

GokhanGORAL GokhanGORAL peugeotturkey.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 584
  • Beğeniler 24 / 117
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar

30 yaşına gelmiş eski bir yazılım dili olan klasik asp' de ileri seviye uzmanım. Artık teknolojiye ayak uydurup yeni bir dile geçmem ve iş imkanlarımı arttırmam gerekiyor.

Klasik ASP bilgim çok iyi olduğu için programcılık mantığı oturmuş biriyim.
Mobilide , Web ide seçsem neredeyse başlangıcın üstünden başlayıp çok emek vermem gerekicek. Sizce hangi alanda ilerlemeliyim bilgi ve tecrübelerinize göre kısaca nedeniyle belirtip bir seçenek söyleyebilirmisiniz ?

elektronikssl
webimgo

Mistakes07 Mistakes07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
Şahsi fikrim girişimcilik yapacaksanız, mobil yazılıma başlamanız daha iyi olur. 21. yüzyılda hayati öneme sahip olan şeyler Hava - su - oksijen - internet ve akıllı telefon. Bu nedenle mobil app üzerinden bir yete gelme şansınız çok yüksek.

Fakat altını çizerekten söylüyorum ki mobil app'ın girişimcisi siz olacaksanız mobil app işine girin çünkü Mobil app fikirleri genellikle developerlardan çıkıyor. Gelip de bir bakkal size benim dükkanın bir appını yapın demez.

Ama emlakçı, market, hatta herhangi biri gelip sizden kendilerine bir site yapmanızı isteyebilir. Eğer ben girişimci olmayacağım, yazılım hizmeti vereceğim derseniz asp.net sizin için daha karlı olacaktır.

Sercancetin Sercancetin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mobile Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 55 / 63
  • Ticaret 9, (%100)
Bu zamana kadar java dünyasına dalmış olmanız lazımdı bence. Java ile web servisleri masa üstü uygulamaları mobil programlar vb en önemlisi cross over bir platform. Arkana bakmadan java öğrenmeye başlayın.

Instagram: @sercancetincom
Youtube: sercancetincom
Website: http://sercancetin.com

• Üyelik 07.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 584
  • Beğeniler 24 / 117
  • Ticaret 2, (%100)

SercanÇetin adlı üyeden alıntı

Bu zamana kadar java dünyasına dalmış olmanız lazımdı bence. Java ile web servisleri masa üstü uygulamaları mobil programlar vb en önemlisi cross over bir platform. Arkana bakmadan java öğrenmeye başlayın.

Java öğrenebilirmiyim pek bilmiyorum hiçte aklıma java gelmedi. Evli ve çocuklu sorumluluğu fazla olan biri olarak kendimi ekstradan sağlama alıp iş imkanı çok bir dil istiyorum aslında

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 584
  • Beğeniler 24 / 117
  • Ticaret 2, (%100)

Mistakes07 adlı üyeden alıntı

Şahsi fikrim girişimcilik yapacaksanız, mobil yazılıma başlamanız daha iyi olur. 21. yüzyılda hayati öneme sahip olan şeyler Hava - su - oksijen - internet ve akıllı telefon. Bu nedenle mobil app üzerinden bir yete gelme şansınız çok yüksek.

Fakat altını çizerekten söylüyorum ki mobil app'ın girişimcisi siz olacaksanız mobil app işine girin çünkü Mobil app fikirleri genellikle developerlardan çıkıyor. Gelip de bir bakkal size benim dükkanın bir appını yapın demez.

Ama emlakçı, market, hatta herhangi biri gelip sizden kendilerine bir site yapmanızı isteyebilir. Eğer ben girişimci olmayacağım, yazılım hizmeti vereceğim derseniz asp.net sizin için daha karlı olacaktır.

yorumun şahane ama ben kendi girişimiciliklerimden çok büyük şeyler elde edemediğim ve onla uğraşacak gücüm olmadığı için iş imkanı çok olan ve çabuk öğrenebilmem gerekiyor. Kurumsal yerlerde maaşı iyi olup düzenli yatan bir şekilde çalışmak istiyorum ekstra işlerle pek uğraşmak istemiyorum

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
C# öğrenin, daha sonra da isterseniz ASP.NET üzerinde bunu kullanırsınız isterseniz de mobil uygulama yapmak için, şahsen ben bu yolu izleyeceğim kendim için ek olarak Java dersleri görmeme rağmen.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al