aslında eğitimi bir bütün olarak düşünmek gerek. okullardaki sorunlardan önce okul öncesinde öğrencilerin aldığı eğitimin sorgulanması gerekiyor. öğrencilerimizin asıl sorunları okul öncesinden hatta tuvalet eğitiminin verilme şeklinden bile başlayabiliyor. iş okul sürecine gelince her bireyin eğitim almaya hakkı vardır. herkes bilim adamı olamaz. buna ben de katılıyorum. ama en azından lise eğitiminin öğrencilerimize verilmesi onları bir nebze de olsa dış dünya ile iletişime geçmelerine, sosyalleşmelerine, birey olarak neler yapabilecekleri konusunda fikirleri olmasına yardımcı olacaktır.
Tübitak projelerinde süper iletkenin icat edildiği projeleri görmek benim de hoşuma gider. Bununla birlikte Tarih, Sosyoloji, Coğrafya, İlahiyat bilimlerini de inkar etmek doğru olmaz.
Lise öğrencilerinin nasıl proje hazırlanır, nasıl sunum yapılır, nasıl hitap edilir sorularına cevap bulabilmesi bile toplumumuz için katma değerdir. Bu tür projelerin herhangi bir maliyeti yok. Zaten kimse de İmam Hatip Lisesi öğrencisinden uzay gemisi yapmasını beklemiyor.
Bu konulara bira daha geniş bakmak lazım. Bu arada bizler de toplumun birer parçasıyız. Toplumun bozukluklarını tartışırken önce kendi davranışlarımızı ve yaşamımızı gözden geçirmemiz gerekir. Torpili eleştirirken, torpil için birileri ile görüşüp görüşmediğimizi , rüşveti eleştirirken rüşvet verip vermediğimizi, insanlara namussuz etiketi yapıştırıken bu namussuzluğu bizlerin yapıp yapmadığını da düşünmeliyiz. Hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum ve hepinizi selamlıyorum.