JumperTech

Sığı düşünmeyin. Yapay zeka örnekleri var. Ancak evrimin milyonlarca yılda kendi hatalarını yok etmesi bir tarafa insanlardan bu hataları kabaca 100 yıllık bir geçmişe sahip robot bilimine yıkmanız saçma.

Artık çocuk gibi eğitilen robotlar var. Siz neyi doğru öğretirseniz onları öğreniyor.

Büyük patlama sonucunda oluşan evren bir gün yok olacak. Sen gelmiş burda basit şeyler ile evrimi yalanlıyorsun.

Evrim dediğin olay 3 günde olmuyor. Milyonlarca yıl sürüyor.

Evrenin eskiden içe çöküp başlagıca geri döneceği sanılıyordu ancak yapılan araştırmalar sonucu karanlık madde keşvedildi ve karanlık maddenin evreni giderek hızlı bir şekilde genişlettiği gözlemlendi. (Evrenin genişlemesini de şuradan anlıyoruz. Galaksiler bize ne kadar uzak olursa renkleri maviden kırmızıya dönüyor. 10 yıl gibi bir süre Galaksi ler izlendi ve renklerinin giderek kırmızya döndüğü ve kırmızya dönüş hızının geçen sürede giderek artmasında biliyoruz) Yeni güneşlerin ve gezengenlerin oluşması için toz bulutlarının bir araya gelmesi gerekmekte evren genişlemeye devam ederse toz parçaları asla bir araya gelemeyek ve var olan güneşler ömrünü tamamlayıp patlayacaklar. Daha sonrasında yeni güneşler gezegenler olmaayacak.

Google Büyük soğuma Evren diye aratırsanız gerekli cevapları daha ayrıntılı ulaşabilirsiniz.

Bizim başlangıç kabul ettiğim Büyük Patlama'nın olduğu zamanı yaklaşık olarak biliyoruz. Bununda büyük patlamada oluşan ısının uzayda zamanla dalga boyunun değişip mor ötesi ışına ardından radyo dalgalarına dönüşmesinden biliyoruz. Yakın zamanda fırlatılan uydu bu dalga boylarını yakalyıp geriye doğru sardığında yaklaşık geçen süreyi bulabiliyoruz.

Gelip burada saçma saçma konuşma.