yamyamix adlı üyeden alıntı

com.tr her zaman daha iyidir.

TolgaÇ adlı üyeden alıntı

ben ad soyad com.tr kullanıyorum hedef anahtar kelimelerimde ilk sayfadayım. Domain uzantısı önemli değil.. farklı ve güncel içerikleri sürekli olarak yayınlarsanız başarılı olursunuz. Tabi site içi SEO da önemli

Immortal adlı üyeden alıntı

Ne yaparsanız yapın bence her türlü .com.. Google da bi arama yapın çıkan soonuçlara bakın %99 u .com

HoRoZz adlı üyeden alıntı

.com.tr siteler önceliklidir arama motorları açısından. Zira alımı için belirli belgeler gerekir ve genelde şirket sayfalarıdır. Güvenilir siteler olarak görünür.

KorAykor adlı üyeden alıntı

Ben her zaman .com 'dan yana olmuşumdur. com.tr 'nin bir katkısı yok diye düşünüyorum. Varsa bile ben dikkat etmemişim. google.com.tr 'den başka tr uzantısı var diye dikkat ettiğim site yok :D

my98 adlı üyeden alıntı

Aslında buna kendin cevap verebilirsin.
googlede arama yaptıgında kaç tane com.eu siteyle karşılaştın ?
bir nevi türkiyeye hizmet ettiğini göstermek amaçlı com.tr alınır. ve dış ülkelerden trafik beklentisi yoktur. Daha çok kişisel bloglar ve şirketler tercih eder.

NovemberNight adlı üyeden alıntı

Com.tr için için bildiğiniz gibi marka tescili falan gerekiyor, ayrıca marka tescil süresi bitince de yenilenmezse sıkıntılar falan oluyormuş diye duydum, bir sürü prosedür, com boşsa hatta net boşsa com tr ile hiç uğraşmayın derim

Alpazen adlı üyeden alıntı

Bence önemli olan domainlerin uzantısı değil sitenin kalitesi. Bugün baktığınızda Google bile .xyz domain uzantısını kullanıyor. (Alphaber firması) abc.xyz

Ergin adlı üyeden alıntı

Ben ülke alan adı yurtdışında eksi değer görüyor diye biliyorum. Çok da test etmedim ama birkaç ülkeden trafik bekleniyorsa com.tr tercih edilmemeli.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum fikirleriniz için ve kısaca eklemek istiyorum direk;
Aslında amacım kişisel bir blog oluşturmak, hasanaytac.com şuan elimde olan bir domain hatta geliri var bende aylarca ilgilenmiyorum bile baktım gelir artmış dedim bir yenilik getireyim (yeni tema,WP geçiş, yeni domain, gibisinden)

Aklımdaki .com bendeyken com.tr de alıp .com.tr üzerinden blog yayınlamak daha sonra .com ingilizce (com.tr'deki yazımlarımı direk ing çevirme gibi) .com.tr ise güncel blog olarak kullanma fikrim vardı :) (ne kadar iyi ingilizce bilmesem de, )

Bunları düşünürken kendime sorduğum ve aklımda kalanlar :)

Türkiye'ye hitap edeceğim için .com veya .com.tr çok fark etmez geliyor :)
İnternet dünyası olduğundan .com daha prestijli geliyor.
Ulan prof bir (gramer) ingilizcen yok ayda yılda bir çevireceksin .com boş kalacak
.com ingilizce hasanaytac diğeri türkçe dilli olması prestijli olur gibi geliyor :)

Arkadaşlar aklımdakileri yazdım bir daha yorumlar ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.