Merhaba,

Çalışma mantığımız ve hizmetlerimizin işleyişi ile alakalı bir kaç noktada bilgilendirme yapmamız gerekliliği var.

Müşterilerimize kurumsal ölçekli bir hizmet veriyoruz ve vermekte olduğumuz hizmetin her noktasında ( destek hizmetleri, satış, fiziksel sunucu ve network altyapılarından tutun, yedekleme depolama cihazlarına ve lisanslı yedekleme yazılımlarına kadar ) en "kurumsal" çözümü uygulamak zorundayız.

Örnek verecek olursak 2000 TB ( 2 Petabyte ) lık yedekleme depolama kapasitemiz bulunuyor. 3 farklı yöntem ile yedekleme operasyonlarını götürüyoruz. Tabi ki biz de biliriz 4-6 TB lık basit bir NAS cihazına yedekleri almayı ve bu şekilde biz de yedekleri alıyoruz demeyi ya da standart desktop bilgisayara verileri koyup hosting hizmeti vermeyi fakat biliyoruz ki veri güvenliği, servis kalitesine değer veren mevcut müşterilerimizi yüzüstü bırakırız.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı bizim yatırım maliyetlerimiz daha yüksek. 12 Yıldır bizim yatırım maliyetlerimiz yüksek idi ve gelecekte de bu şekilde olacak. Müşterilerimiz şu konuda bize inanabilir biz kesinlikle yüksek karlılığı olan bir firma değiliz ve bize ödediğiniz hizmet bedellerinin büyük bir bölümü altyapı yatırımlarına ve inovasyona gidiyor. Yani müşterilerimize bu bedellerin büyük bir bölümü hizmet kalitesi olarak geri dönüyor. Zaten bu servis kalitesini müşterilerimize sağlayamasak, o hissi yaşatamasak bunca yılda bu büyümeyi yakalayamayız :)

Bütün altyapılarımızın tek amacı müşterimizin ve aldığı hizmetin kalite duygusunun en üstte olmasına yönelik.

Hosting ve Sunucu müşterilerimize sipariş öncesi mutlaka opsiyonel yedekleme hizmeti alıp almak istemediğini soruyoruz. Buna göre eğer yedekleme hizmeti almak istiyor ise mutlaka aldığı hosting paketinin ve sunucu hizmetinin özel yazılım altyapımızda tanımlamasını yapıyoruz. Bu hizmeti alan müşterilerimizin yedeklerden dönüş işlemleri çok hızlı ve zahmetsiz yapılabiliyor.

Bunun dışında bir de sistem yedeklerimiz bulunuyor. Sistem yedekleri direk tüm sunucunun ana imajlarının alınmasından ibaret. Bir sunucu imajı yerine göre bir kaç TB boyutunda olabiliyor. Bu imajlardan veri çıkartılması 30 dakika ila 10 saat arasında sürebiliyor ve ciddi bir insan kaynakları gücü alıyor. Biz aslında başlangıçta "yedekleme hizmeti" almayan müşterilerimizi zor durumda bırakmama adına sistem yedeklerinden bu verileri çıkartma hizmeti veriyoruz ve bu emek isteyen işlem sırasındaki insan kaynaklarının bedelini talep ediyoruz.

Tabi işin bir de iyi niyet boyutu var. Müşterimiz eğer zor durumdaysa, ekonomik bir zorluk yaşıyor ise, sipariş sırasında opsiyonel yedekleme hizmetlerini görmemiş ise biz sistem yedeklerinden dönüş hizmetlerini bir seferlik ücretsiz yapıyoruz.

Dikkat edilmesi gereken bir husus daha var o da müşterilerimiz ayrıca kontrol paneli üzerinden dilerse kendi yedeklerini de "ücretsiz" olarak alabiliyor ve bilgisayarına indirebiliyor. Biz yedekleme hakkını şimdiye kadar hiç kısıtlamadık. Bir verinin değerini sadece ve sadece o verinin sahibi bilebilir. Müşterilerimizin mutlaka kontrol panelleri üzerinden periyodik olarak yedeklemelerini yapmalarını ve yedeklerini bilgisayarlarına indirmesini ayrıca tavsiye ediyoruz.

İyi günler dileriz
Turhost Ailesi