Nasıl Adsense Aldım ?

Not: Ben adsense almadan önce blog tarzında bir site açtım ve günlük hiti 1000 e yakın oluyordu fakat %10 oranında özgün olmayan içerik yazdığım için adsense kabul edilmedi. Daha sonra bu siteyi açmaya karar verdim ve yaklaşık 30 kadar özgün içerik yazarak birden yüklendim ve 6 ay günlük içerik girdim. Sonra birkaç kez adsense başvurusu yaptım ve ret cevabı aldım. Sebebini yabancı kaynaklardan araştırınca hit sorunu ve sosyal backlink sorunu olduğunu öğrendim. Daha sonra hit sorununu da ortadan kaldırınca ikinci başvurumda adsense onaylandı.

Not 2: Teknolojik tasarımlar sitemi açmadan önce yabancı kaynaklı okuduğum bir makalede blogspot üzerinden alındığını öğrendim. Yani google, adsense hesabını kendi blog sitesine daha kolay veriyor ve ben de öyle yaptım. Nitekim kısa bir süre sonra da kabul edildi.

Not 3: Sitemizin menüsü kolay olsun. Yani kendinizi bir yabancı olarak düşünün ve sitenizin yerleşiminin nasıl olması gerektiğini karar verin kısaca menülere ulaşım kolay olsun.

Not 4: Kullanıcıların Sitenizde kalma süresi uzun olsun. Yani kesinlikli adsense almak için kullanıcı çekeyim diyerek fake içerik, alakasız içerik sakın paylaşmayın. Çünkü hem kişiler sitenize girdiği gibi çıkar bu da olumsuz etkiler hem de google adsense politikaları gereği bunu kabul etmez. Sitenize girdiğini konular sitenizle alakalı olsun.

Önemli : Sitenize girdiğiniz yazıların bir kısmını mutlaka bloglara da girin ve ordan hit çekmeye çalışın. bumerang, yazarkafe ve onedio gibi sitelere içerik sağlayın bu da etkili oluyor.
İşte 10 adımda adsense alma yöntemi;

1- Öncelikle bir siteniz olması gerekiyor, blog ya da herhangi bir websitesi,
Para kazanmak öncelik hedefiniz olmasın, öncelik hedefiniz kullanıcıların uzun sürede sitede memnun bir şekilde kalmasını sağlayın,
2- Sitenizde makale ya da yazılar olması gerekiyor ve kesinlikle kopya olmamalı yani size özgü olmalı,
3- Bu özgün içerikler 20-30 tane değil daha fazla olmalı,
4- Arama motorlarına bing, yahoo, yandex, google, url göndermelisiniz. Sitenize içerik eklediğinize dair Örn: google url ekleme burdaki gibi
5- Google analitikte ve web yönetici araçlarına kayıt olmalı ve sitenizi eklemelisiniz.
6- Web sayfalarınızı web yönetici araçlarından optimize etmelisiniz.
7- Bunları yaparken aynı zamanda sitenizin kalitesini özgün içeriklerinizle arttırmaya devam edin ve sitenize hakkımızda, iletişim, gizlilik politikası eklemeyi unutmayın,
8- Bu süre zarfında sitenizin trafiğini arttırın. Örneğin; facebook twitter gibi kalitesi yüksek sitelere link vererek,
9- Bunların hepsini yaptıysanız eğer en az 6 ay beklemelisiniz, şu an da ben onu yapıyorum, çünkü google reklamlarını görüntülemek için anlık site ya da para kazanmak için kurulan site istemiyor kullanıcılara hizmet edecek site istiyor . Yani siz de o amaçla çıkın yola, siteniz alternatif sitelerden kaliteli olsun zaten kabul edilelecektir siteniz.

Not: Ben uzun uğraşlarım sonucunda, araştırarak ve yanlışlarımı öğrenerek bu sonuçları yakaladım. Eksiklerim varsa ya da daha net bilgi verecek ustalarımız elbet vardır, yorumlarınızı bekliyoruz…