WhiteRed adlı üyeden alıntı

Bende Webten Sonra Android ve İos'a Geçicem Yanlız Bir Sorum Var ; İki işletim sistemindede 1 kod diliyle aynı programı çalıştıramazmıyız ? :)

Hocam dün sizin sorduğunuz sorunun aynısını ben konu açarak sordum fakat tam bir cevap alamadım. Windows üzerinde Delphi programını kullanarak C# diliyle her iki platformada uygulama yapabiliyorsunuz fakat delphi mac için yok. Bir arkadaş bana visiual studio for mac uygulamasını kullanmamı söyledi ona da baktım gerçekten çok karmaşık geldi bana programı açtığım gibi hemen kapadım ama araştırmalarım sonucunda c# dilini bilirseniz delphi ve visiual studio ile her iki platforma uygulama yapılabileceğini gördüm.

Eğer oyun yapmak istiyorsanız işiniz daha basit unity 3d her iki platformada uygulamayı derleyebiliyor fakat onun için yine c# yada java bilmemiz gerekiyor :) . Yani buradan çıkaracağın sonuç c# dilini eğer öğrenirsen geniş bir platforma uygulama geliştirebilirsin. Ben elimde mac olduğu için ve etrafımda bolca iphone bulunduğu için bu alana yönelip detaydan genele gitmeyi düşünüyorum benim ki biraz ters oldu gerçi :D .