Ben Bilgeadam da eğitim aldım. 800 saatlik bir asp.net eğitimi idi. Eğitim almadan önce asp.net üzerine hiç bir bilgim yoktu ama eğitim bitirir bitirmez yazılım geliştirme uzmanı olarak işe başladım. İşkur desteği ile 100% burslu eğitim alabiliyorsunuz hatta üzerine aylık 400 tl işkurdan para alıyorsunuz. Ve işkur eğitimleri java, asp.net, ağ güvenliği ve mobil olarak 4 çeşit mevcuttur.
İşkur bursu ile eğitim almanın iki önşartları var:
-Sayısal bir bölümden lisans veya önlisans mezunu olmanız.
-Sigortalı bir işte çalışmıyor olmanız.
Eğer bu şartları sağlıyorsanız
gokhan.emniyetli@bilgeadam.com mail adresine İşkur desteği ile eğitim almak istediğinizi belirten bir mail atınız. Çok kaliteli bir hocadır size dönüş yapacaktır.
Eğitimi paralı almaya gelince arkadaşların dediği gibi hangi hocaya düştüğünüz kadar sizin çabanız da çok önemli. Ben eğitim süreci boyunca insan üstü bir efor sarf ederek eğitimden istediğimi alarak ayrıldım. Diğer çoğu arkadaş (belkide eğitime bedava geldikleri içindir) çok çabalamadılar ve iş bulamadılar.
**Unutmayın ki, yazılım öğrenmek çok kolay mesele öğrendiklerinizi kullanabilmektir. 3 yaşındaki bir çocuğa satranç taşlarını ve taşların hareketlerini öğretebilirsiniz. Ama onlardan strateji geliştirmesini ve oyunu mantıklı oynamasını bekleyemezsiniz. Yazılımda böyle bir şeydir. Mesele öğrenilenleri kullanabilmek.