(Öncelikle belirteyim, işinin ustası olan arkadaşlar ulaşsın.)

Arkadaşlar merhaba, yaşadığım problemi mümkün olduğunca kısa ve öz olarak açıklayacağım. Sadece işinin ehli veya daha önce bu problemi yaşayıp çözebilen arkadaşlar yardımcı olursa herkese daha faydalı olacaktır.

Sorunum: 6 yıllık bir sitem var, sektöründe güzel yerde. Rakipler türüyor, farklı uğraşılar sergiliyorlar. Artık ya kapatıp gidicem lanet olsun alın diycem yada çözüm bulup ekmeğimi kazanmaya devam edicem.

Alakasız antiseo çalışmaları, erotik linkler vs derken artık için Nirvana'sını yaşıyorum. Siteme yurtiçi ve yurtdışı bot ziyaretçiler atılıyor. Aylardır durum böyle, yurtdışı trafiğini kapattık ciddi ziyaretçi kaybettik ama napalım dedik.

Sonra siteler aracılığı ile hit göndermeye başladılar. Ücretli yardımlar alıp onuda bir şekilde ayarladık ama artık "direct hit" atılıyor ve sayfada kalma süremi %60 kırıyorlar, sayfa gezinmesi vs zaten yok. 0-1 saniye durup çıkıyorlar. Alt kelimelerimde artık düşüşler başladı. Sitede ki Adsense'yi bugün kaldırdım, çünkü onada tıklatıyorlar bir şekilde.

CF istemiyorum çözüm olarak, apk oyunları paylaşıyorum sitemde bu yüzden %95 mobil ağırlıklı bir sitem var. Son 20 gündür mobil trafiğim %70'lere düştü çünkü bot ziyaretçileri masaüstü görüyor Analytics.

Site adresini kimseyle paylaşmayacağım, problemi çözebileceğini düşündüğüm kişiye parası neyse verip bu durumdan kurtulmak istiyorum. Kimlerin bu saldırıyı yaptığınıda biliyorum ama aynısını asla yapmadım. Herkes emek veriyor, iyi niyetten kaybediyoruz.

Ayrıca forum üzerinde ki hit satışlarına da bir ayar çekilmesi gerek. Bir ara forumdan bir arkadaş böyle bir şeye değinmişti. Adam bu site benim diyip cayır cayır hit göndertiyor. Olan garibana oluyor. admin Böyle durum yaşayan kişilerin sayısı hiç az değil.