noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
seo uzmanı arkadaşlar piramit tavsiye ediyor. mesela 9 siteden 3 alt siteye 3 er link verip bu üç siteden de asıl siteye 3 link vermek neden faydalı?
neden 9+3=12 siteden asıl siteye 12 link çıkmıyoruz?
her ikisini deneyen arkadaşlar vardır elbet. piramit gerçekten daha mı faydalı?
bir diğer sorum. piramiti oluştururken en tabandaki sitelerin tümünü aynı maille blogger açsak bir zararı olur mu?
KDOGAN
Burada 13 Yıl
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
131, (%99)
Anladığım kadarıyla cevaplıyorum:
Piramit link sisteminin amacı, alınan linki indexletmek, Google gözünde, link alınan sayfaya 1 adet de; olsa link çıkışı yaparak, sağlamlaştırmak. Yani; 1 adet link bile almış olsa o sayfa, bir kriteri tamamlamış olur; bu da kaliteli backlink sağlamak demektir.
Bu yüzden piramit kullanılar. Ülkemizde pek yaygın değil; fakat yabancı ülkelerde, son güncellemeden önce en çok kullanılan tekniklerden biri olduğunu gözlemlemiştim.
Piramit de; denedim; ama yeni bir sitede pek de; fayda sağlamıyor. Nasıl diyeyim... Blogspot paravanlar yaratacaksanız, piramit ile fayda sağlayamazsınız. Ama piramit sistemini profil link alırken vb. kullanırsanız, o zaman fayda sağlarsınız. İş görür. Sitelerin yeni olması bir kenara dursun, domain eskiliği ve domaine gelen backlinkler önemlidir. Sitenin DA değerini arttırır. 0 DA sitelerden piramitle fayda sağlamak çok zordur ve filtre ile sonuçlanması muhtemeldir. (Abartılması durumunda.)
Tümünü aynı maille açarsan, Blogger tamamını filtreler ve sadece blogları değil; mailini de; siler. Bir daha giriş yapamazsın. Google hatasıyla karşılaşırsın.
İyi forumlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.