Anladığım kadarıyla cevaplıyorum:

Piramit link sisteminin amacı, alınan linki indexletmek, Google gözünde, link alınan sayfaya 1 adet de; olsa link çıkışı yaparak, sağlamlaştırmak. Yani; 1 adet link bile almış olsa o sayfa, bir kriteri tamamlamış olur; bu da kaliteli backlink sağlamak demektir.

Bu yüzden piramit kullanılar. Ülkemizde pek yaygın değil; fakat yabancı ülkelerde, son güncellemeden önce en çok kullanılan tekniklerden biri olduğunu gözlemlemiştim.

Piramit de; denedim; ama yeni bir sitede pek de; fayda sağlamıyor. Nasıl diyeyim... Blogspot paravanlar yaratacaksanız, piramit ile fayda sağlayamazsınız. Ama piramit sistemini profil link alırken vb. kullanırsanız, o zaman fayda sağlarsınız. İş görür. Sitelerin yeni olması bir kenara dursun, domain eskiliği ve domaine gelen backlinkler önemlidir. Sitenin DA değerini arttırır. 0 DA sitelerden piramitle fayda sağlamak çok zordur ve filtre ile sonuçlanması muhtemeldir. (Abartılması durumunda.)

Tümünü aynı maille açarsan, Blogger tamamını filtreler ve sadece blogları değil; mailini de; siler. Bir daha giriş yapamazsın. Google hatasıyla karşılaşırsın.

İyi forumlar.