lostyazilim
tr.link

VDS için netinternet mi yoksa turhost mu?

20 Mesajlar 2.921 Okunma
lstbozum
tr.link

osmsmr osmsmr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek teknisyen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 19 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
UNKEF Hocam ben netinternet SSD VDS II paketini kullanıyorum (bazı firmalar vds in yönetimi tamamen size ait deyip hiç bir şekilde yardımcı olmuyor) ama netinternet bu zamana kadar ne sıkıntım olduysa yardımcı oldular bizim işimiz değil deyip kenara çekilmediler bu arada bu zamana katar sitelerim 1 defa bile kapanmadı. Kendilerine bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum NetinternetAli
mimarcan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

safakeceinan safakeceinan chpgundemi.com Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** İ**
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
Turkhost il çalışmadım hiç. Ama bir çok firmayla çalıştık. Netinternet kadar iyi bir firma görmedim. 3 senedir netinteretle çalışıyoruz. 2 adet ssd vds3 kiraladık. Gece 3te bile telefon açsak ilgileniyorlar. Müşteri ile ilişkileri çok iyi. Destek bölümü çok iyi.
mimarcan

kişi bu mesajı beğendi.

www.chpgundemi.com'un Genel Yayın Yönetmeni

mimarcan mimarcan Mimar Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 663
  • Beğeniler 1244 / 182
  • Ticaret 2, (%50)
NetinternetAli Bey sağolsun,

Teknik destek ekibi, muhasebe bölümü ve kendisi epey yardımcı oluyorlar.

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Cevaplarınız için teşekkürler. Bu arada NetinternetAli en son giriş yapalı epey olmuş foruma.

Ek olarak netinternet'ten SSD VDS III aldık cpanel vb. derken 170 TL yi buldu. Ödemeyi yapalı 7-8 saat oldu ama henüz teslim edilmedi. Halen beklemedeyiz ama sıkıldık bu bekleme olayından.

wmaraci
wmaraci

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Bu yıla kadar 4 yıl boyunca NetInternet müşterisi olarak söyleyebileceğim, kurumsal kültür oluşturmuş bir firma arayışındaysan gözün kapalı NetInternet'e geçebilirsin. Gözün hiç arkada kalmaz. Sitem açık mı kapalı mı diye hiç merak etmezsin.

Ama bunun bir de bedeli var. Farzı misal diğer firmalar x fiyata size 10k kapasiteli hizmet sunarken NetInternet 5k kapasiteli hizmet sunar. Yani fiyat/performans oranı diğerlerine göre kötüdür. Bir de kurumsallaşmanın getirdiği tedbirli olma anlayışından dolayı her yeniliğe balıklama atlamazlar. İyice oturması bekler ondan sonra kendi sistemlerine adapte ederler. Örneğin ben, bundan 2 ay öncesine kadar halen daha zorunlu olarak PHP 5.3 sürümünü kullanmak zorunda kalmıştım. Çünkü sürüm seçme seçeneği yoktu. Ya da diğer firmalarda LetsEncrypt otomatik olarak kurulabilirken NetInternet panelinde seçenek dahi yoktu.

Kısacası neyi istediğine göre karar sana kalmış.

Ne ekersen onu biçersin

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Netinternet'ten akşam üstü 7 en geç 8 gibi VDS III aldık cpanel vb. derken 170 TL yi buldu ve ödemeyi o an yaptık. Şu anda saat gece yarısı 02:30 fakat kontrol ettiğimde halen kurulum yapılmamış ve siparişim beklemede duruyor. Ticket ile yazdım ama burdan bilgi verilecek demişlerdi en son 2-3 saat önce ama halen beklemede.

Neyse bekleyelim az daha bakalım.

yamyamix yamyamix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik görevlisi
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 86 / 98
  • Ticaret 7, (%100)

UNKEF adlı üyeden alıntı

Netinternet'ten akşam üstü 7 en geç 8 gibi VDS III aldık cpanel vb. derken 170 TL yi buldu ve ödemeyi o an yaptık. Şu anda saat gece yarısı 02:30 fakat kontrol ettiğimde halen kurulum yapılmamış ve siparişim beklemede duruyor. Ticket ile yazdım ama burdan bilgi verilecek demişlerdi en son 2-3 saat önce ama halen beklemede.

Neyse bekleyelim az daha bakalım.

Bekle hocam. Aynı paketi kullanıyoruz. Emin ol pişman olmayacaksın.

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

yamyamix adlı üyeden alıntı

Bekle hocam. Aynı paketi kullanıyoruz. Emin ol pişman olmayacaksın.

Debian seçmiştim ben ama debian'a cpanel kurulumu yapamıyoruz diyorlar hocam. Sizde de böyle mi durum? Aynı paket III

Şöyle cevap:

Fahrettin Bey Merhabalar

cpanel alımı yapmışınız debian işletim sistemi için bunu sonradan fark ettim kusura bakmayın ancak debian a cpanel kurulumu yapılamıyor ne yazık ki cpanel kullanımı için centos işletim sistemi kullanmanız gerekmektedir isterseniz sunucunuza centos kurubiliriz yada cpanel lisans ücretinin iade işlemini gerçekleştirebiliriz

İyi çalışmalar.

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Evet arkadaşlar dün bu saatlerde ödemeyi yapıp VDS III paketini aldım. İnanır mısınız halen sunucumuzda çalışmaya başlayamadık.

Bugün sabah teknik olarak yanlışlık yapmış çalışan yazdığımız seçeneği yanlış anlamışlar o nedenle gecikmiş bu kadar.

"NETİNTERNET'İN BU YANLIŞ ANLAMA CEVABI: Merhaba F**N Bey

Öncelikle geç kurulum ve sunucunun size zamanında teslim edilemediği için sizden özür dileriz. Siparişiniz içerisinde cPanel olduğunu arkadaşlar farketmemiş bu nedenle işletim sistemini isteğiniz üzerine Debian kurulumunu yapmışlar."

Neyse birkaç saat önce teslim ettiler kurulumu yapıp fakat şimdi de SSH bağlanamıyoruz SSH bağlantı problemi çıktı kontrollerini yapıyorlarmış.

NETİNTERNET: "Kontrolünü sağlıyorum Fahrettin Bey, kısa süre içersinde tekrar bilgi vereceğim.

İyi çalışmalar."

Yani koca 1 gün ve çalışmayı düşündüğümüz 1 gece boşa gitmiş oldu.

Halen beklemedeyiz...

GokTug GokTug TTK Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 2 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
İkisinide kullandım. Kurumsallık açısından Turhost [Aerotek] bir tık yukarda olabilir. Ancak birbirlerine karşı üstünlük var demek için uzun bir süre aynı hizmeti almak gerek.

Fiyat açısından Turhost biraz daha tuzlu gibi.

Sonuçta ikiside "kurumsal" ayağına fiyatları çok yüksek bence. Sadece bu ki firma değil genel anlamda gereksiz bir tuzluluk var. 2-3 arkadaş bir olup kiralık sunucu alması daha iyi bence.

Şuan netinternette de VPS var. Sıkıntı yok. Desteğe sadece vps kurulurken hangi paneli kurayım olayında ihtiyacım oldu. Öncesinde ki "barındırma hizmetinde" de hiç bir destek almadım.

Turhostta kiralık sunucu vardı. cPanel yüklü. Desteği aldığımızı hatırlamıyorum..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al