domaine göre değişir. genel geçer cevap com doluyken ya da boşken net alınmaz. nedeni basit siz net üzerine projenizi kurarsınız ve tutar sonra com u bir başkası alır ve sıfır eforla ziyaretçilerinizin bir kısmını kendine çeker. com daha prestijlidir vs vs bunları herkes biliyor.
hangi durumlarda net alınabilir?
com sizdeyken net uzantısı daha fonetik akılda kalıcı ise net üzerine kurun projeyi.
com çok pahalı net aldınız. büyük ihtimalle com u kimse alıp projelendirmeyecek. sizin projeniz tutarsa siz alırsınız artık. benim bir projem net üzerine. com uzantısı satışta 2k dolar kimsenin alacağı yok o kadar etmez. ilerde kazanç durumuna göre almayı üşünürüm. kazanıyorsanız bütçe müsait olursa kesinlikle alın.
bir başka projem de net üzerineydi com uzantısını biri kaydetmişti. bana satmak istediler çöp bu domain dedim almadım. boşa düştü ve aldım.
bir de ıvır zıvır projeler var keyvörd olsa yeter uzantının önemi yok sitenin geleceği yok seodan anlıyorsunuz ve piyasaya sürekli site sürüp üst sıralara çıkıyorsunuz. o zaman zaten sallayın uzantıyı. sürümden kazanırsınız zaten.