Boylesine bir isim tescil de olsa kullanamazsin diyemez, gitsin mahkemeye versin bir hak iddia edemez. Kim bilir neyin nesini tescillemistir. 3 kurusluk tescille koca sehre yonelik bir hizmeti hangi hakla kim tekeline alabilir ? Web Tasarim gidip tescilliyim, benden baska da kimse bunu kullanamasin var mi boyle dava ? Haberler tescilledim kimse haber veremez yazamaz bi ben yazarim, ya da istanbul haber tescilledim kimse istanbul haber kullanamaz :) yooooook yaaa ?

Tadilat dekorasyon genel hizmet isimleridir kimsenin ozelinde degil, izmir de bir sehir adi yine kimsenin ozelinde degil, izmir de tadilat dekorasyon isleri yapacak birinin izmir tadilat dekorasyon kelime obegine sahip olma hakki falan da olamaz, bir baskasinin kullanimini da yasaklayamaz.

Istanbul rent a car var mi var, bu kelimeye calisan binlerce site var mi var, kim ne yapabilir ? Ya da Istanbul nakliyat diye firma var mi var, bu kelime obegine calisan yuzlerce site de var.

Oyle tescille genel seyler tekel altina alinabilse zaten ulkede rekabet falan kalmaz, seo denilen seyin anlami olmaz, ilk tescilleyen aninda dolar milyoneri olur :)