Türkiye'nin ilk antivirüs yazılımı olarak tanıtılan ve Chomar adı verilen yeni uygulama resmen hizmete girdi. Chomar (Çomar) olarak lanse edilen uygulama, Türkiye'de ilk olarak duyurulması sebebiyle oldukça dikkat çekti.

Uygulama için yapılan tanıtımlarda uygulamanın temel amacının milli güvenliğin korunması ve ekonomiye katkı sağlaması olduğu belirtildi. Bu bakımdan güvenliğin yanı sıra ekonomiye de katkı sağlayacak uygulamanın bu alanda kullanılabilirliğinin de artması bekleniyor.

17 Ülkeden Biri Oldu!

Dünyada antivirüs teknolojisine sahip 16 ülke bulunurken, Chomar ile birlikte Türkiye de bu ülkeler arasında yer almayı başardı. Milli imkanlarla geliştirilen ve son hali verilen Chomar için bundan sonraki süreçte güncellemeler ile güncel tehditlere karşı koruma sağlanması amaçlanacak.

Mersin'de Geliştirildi

Yerli yazılım Chomar için yapılan uygulamada geliştirmelerin Mersin'de yapıldığı belirtildi. 3 yıldan beri üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü uygulamaya son halinin verilmesi ile birlikte resmi kullanım dönemi de başladı. 3 yıldan beri 10 kişilik ekip tarafından yapılan çalışmalar ile hayata geçirilen Chomar, önümüzdeki dönemlerde yakından takip edilecek.

On-Access Tarama, Antivirüs ve Antispyware gibi özellikleri bulunan Chomar, iyi bir koruma hedefliyor.