nettebilgi adlı üyeden alıntı

Google abinemi sordun. Tayland'da 2 milyon fahişe var. kadın, erkek, eşcinsel olmak üzere. nufüsun %0,80 i eli silahlı çete mafya zaten. Bu rakam gerçeği yansıtmıyor.
Taylanda işsizklik 0.8 diyen adam beni bulsun. Bir de onunla gidelim taylanda.
ABD ve İngiltere %4,70 küçük rakammı
Size rakamlar küçük gelebilir de Çin de işsizliğin %1 olması demek kaos demek 3. dünya savaşının başlangıcı demek olur.
Basit adamlar basit düşünür.
Her yıl bütçe fazlası veren, ABD'de milyarlarca dolar yatırımı olan, dünyadaki radikal islamcı gruplara para yağdıran Suudi Arabistan'da bile yoksulluk işsizlik var.
Beyni dar düşünen insanlar için bir örnek Dünyanın en zengin 3 kişisinin serveti dünyadaki açlığı bitirmeye yetiyor.
işsizlik ve yoksulluk dikdatörlüğün, faşizmin, rantın, yağmanın kapitalizmin çarkıdır. Bu çark kırılırsa bunlarda yıkılır.

Google abime sormadım abi 11 yıldır global ekonomi pazarında faaliyet gösteren 25 farklı dil seçeneği olan, 270 milyon sayfa gösterimi olan, 187 ülkenin ekonomik göstergelerini tanımlayan bi siteye sordum. Bunları Google abiden değil kendim araştırarak hatta sayarak öğrendim abi, siz gibi Tayland fahişe sayısı yazıp search yapmadım :)
Şuradan küçümsediğiniz Tayland hakkında ekonomik bilgilere ulaşabilirsiniz.
http://tr.tradingeconomics.com/thailand/indicators
Konuştuğumuz konu %4,70 'in küçüklüğü veya büyüklüğü değildi Türkiye'nin işsizlik oranıydı.
Kapitalizm diye tutturmuş gidiyorsunuz ama Abd dışında bir şey söylemiyorsunuz hocam. Kapitalizm yoksulun yoksul kalmasını zenginin daha çok zengin olmasını amaçlayan sağ sistemidir. Ama işsizlik sayesinde büyümüz çok işe az para insan gücü sömürüsü taşeronluk ayesinde büyür ve gelişir. Singapur, Japonya, Almanya, Norveç gibi ülkeler gibi neden olamıyoruz yerine dış mihraklarının oyununa geldik, çark var çark, avrupa güçlü olmamızı istemiyo gibi söylemler kullanıyosunuz.
Saygılarımı sunuyorum abi