Uzun bir dönemi geride bıraktığımı söyleyebilirim. Aslına bakılacak olursa "Arama motoru" yapmak temelde oldukça basit bir şeymiş..
Yani olayı büyütüp "işte şöyle yerli,işte en iyisi,ilki biziz diyenlere çok kulak asmayın."
Ben olayı bir nebze olsun biraz daha ileri taşımaya,kendimi bir projeyi bahane ederek nasıl geliştiririm kısmına yöneldim.
Bu yüzden soorp diğer örneklerinden farklı bir yapıda çalışıyor. Her ne kadar tam olarak bir veri tabanı sistemi diyemesem de her geçen gün olmaya başlayan kendimce yazdığım bir sistem üzerine oturtuldu.
Şuan yapabildiği şeyler en temel şeyler ve hatta yer yer bazı veri tekrarlamaları yapabiliyor. Ancak veri işleme,verilmiş ana domain listesinden yeni domainlere ulaşıp bunları da sisteme ekleme gibi ana unsurları zorlanmadan yerine getirebilmekte.
Şuan 30 saniye içerisinde 1000'e yakın sayfa tarayabiliyor.
Bu sayfaları başka bir bot ile indexleyip aranabilir hale getiriyorum,bu sistem bozulmaya biraz fazla müsait olduğu için verilerin aranabilir olması biraz daha uzun sürüyor.
Ayrıca bilgileri hem diskte hemde ram cache üzerinde aranabilir kıldığım için sonuç getirme kapasitesi şuan için oldukça iyi.


Soorp