Hocam bu arada işinize yarayabilir, eğerki ailede 1. sınıf baba anne v.s emekli birisi var ise, onun üzerine şirketi açtığınız zaman, sigorta vergisi vermiyorsunuz. Yani bağkur ödemesi yapmıyorsunuz.
Bağkur sigorta vergisi zaten 450 tl civarıymış ama babam emekli, düşünebilirim ancak kosgeb den yararlanmak için ev hanımı olan eşimin üzerine düşünüyorum mağazayı
Sattığın her ürünün giriş faturasını almak zorundasın. Üretime dayalı ürün satıyorsan ve kendin ürettiğini beyan ediyorsan, ürettiğin ürünlerin hammaddesini, malzemesini vs aldığın faturayı bildirmek zorundasın. Komşunun ürününü komşundan alırken sana fatura kesme imkanı yok ise sen bunu fatura keserek satamazsın çünkü içeri girmedi
Dükkana giren geri ürününün bi ürün faturası olması lazım diyorsunuz teşekkür ederim
telatabi İşi prosedürlere uygun olarak yapacaksanız eğer açılış yaparken maliyeye ana faaliyet kodunuzu perakende alım satım ve imalat olarak belirtin o zaman kendi ürettiğiniz ürünleri satabilirsiniz yine ürünleri üretirken ki sağlanan hammadelerin faturalarını temin edersiniz, şunu da belirteyim maliyeden denetime gelip bu ürünü sen üretmişsin hani hammadde faturaları nerede diye kimse bir şey sormaz denedim Türkiye de %2 oranında falan aşağı yukarı.
Resmiyette ferzileyto 'nun da dediği gibi stoğunda olmayan bir ürünü satamazsın ama eğer imal ediyorsan faaliyet koduna belirtip imalat diyerek hammadde faturaları sağlarsın.
Resmiyette ferzileyto 'nun da dediği gibi stoğunda olmayan bir ürünü satamazsın ama eğer imal ediyorsan faaliyet koduna belirtip imalat diyerek hammadde faturaları sağlarsın.
Peki ben şahıs şirketi kurmaya karar verdim. Hediyelik ürün ve ahşap dekor malzemeleri üretmek için ek bi ruhsat başvurusu, almam gereken eğitim var mı. Yoksa hediye dükkanı olan herkes üretimde serbest ni