Gelen bir mail şöyle diyor :

Herkese Merhaba,

Geçen hafta gerçekleştirilen Türkiye DNS Forum etkinliğinde BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Başkanı .tr uzantılı domainler için müjdeli bir haber verdi: "com.tr, org.tr ve net.tr uzantılı alan adları 'ilk gelen ilk alır' prensibiyle tahsis edilecek."

Geçtiğimiz senelerde, kurumlar arası (BTK-ODTÜ) görüşmeler olumlu sonuçlanmadığı için merkezi kayıt operatörü yetkilerinin devri yapılamamıştı. Şu an kurumlar arası görüşmelerin sürdüğü ve yakın zamanda olumlu sonuç alınabileceği söyleniyor.
Resmi işlemlerin yanısıra altyapı değişikliği de yapılacağı konuşuluyor. Ne zaman tamamlanacağını kestirmek güç olsa da resmi devir sonrası teknik kısımların hızlıca tamamlanacağını düşünüyorum.

Bu değişimin kimseye zararı olmayacak. Böyle bir endişe içerisinde olan varsa sorularınızı bekliyorum: okan@alanadlari.com

Evraksız kayıt ile birlikte yoğun bir yeni kayıt ve alım-satım süreci de başlayacak.
Şu an sadece kayıta ilişkin belgelendirilmiş hakların devri ile alım-satım mümkün. Bu konuda bir açıklama olmasa da BTK'nın bakış açısı bende alım-satım serbestisi olacağı yönünde bir kanı oluşturmaya yetti.

Bu tarihi değişimde emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Teşekkürler, iyi günler
Okan Yıldırım