Kendiniz söylüyorsunuz; eklenti yavaşlatıyor...

eklenti olmadan yavaşlamıyor sorunsuz ama gerçek şu 4 yıllık bir sitede düzenleme hiç kolay değil, yani geçiş işini ssl kur tamama getireceğinizi sanmayın anlamında söyledim.

yeni site kuran biri sorsa direk https derim http büyük hata olur.

birde şu; yaa arkadaşlar bizler google diyoruz başka bişey demiyoruz google dan önce önemli olan bizim kullanıcılarımızdır. siteler kullanıcıya hitab eder şekilde tasarlanmalı google sonraki iş.

kullanıcı derken ?

geçen bir arkadaşım ilk defa dokumatik telefon almış. dediki feesboka üye olacağım yardım et. kabaca gösterdim çekildi kenara 50 dakika sonra bana bi döndü üye oldum birde profil resmi yükledim dedi. maşallah çokta sevinçli.

kısacası biz ülke olarak internetle geç tanışmış milletiz. buradaki arkadaşlar herkesi kendi gibi sanıyor gerçek olan bu değil benim yazdığım gibi milletin faceye üye olması ortalama 1 saati buluyor,

yani böyle bir kullanıcı kitlesinde yeşil anahtarın yerine siyah anahtar birde bu site güvenli değil şifreniz kredi kartınız çalınır gibi uyarı görse bu adam ne yapar, o siteden dizginlemece kaçar hatta o gece uyumaz bile bilmem anlatabildimmi.

son: şimdi bu uyarı anahtarın arkasında gizli duruyor 2018 de bu uyarı açığa çıkma ihtimali var, hatta http siteye girdiğinde belkide direk açılır pencere ile uyaracak, düşünsene siteye giriyorsun küçük pencere açılıyor bu site güvenli değil şifreler kredi kartı vs. 2 sene sürmez böyle bir durumla karşılaşma ihtimalimiz var biz google ye faydası varmı diye soruyoruz,,,, yaw ne googlesi senin sitene giren kredi kartları banka hesapları boşaltılıyormuş gibi telaşa düşecek ne googlesi.