Alexa'nın google için bir önemi yok, öncelikle bunu belirteyim.
Site index'ininde çok olması senin daha iyi bir sırada olacağını ilgilendirmez.
Kimi siteler ver 4-5 sayfa index olmasına rağmen bazı kelimelerde hep 1. sırada çıkarlar. Bunun sebebi sitenin genel otoritesi ve değeridir. Buda alaxayla indexle falan olmaz.

Örneğin bu gün bir aramada ben snippet olarak öne çıkmış bir yazı gördüm, yazı benim sorumu kısmen cevaplıyordu yazının devamını okumak için siteye girdiğimde gördümkü yazının tamamı oymuş. Yani adam 44 kelime ile hem birinci sırada hemde snippet alarak google sitesini öne çıkartmış.

Bu durum gün geçtikçe anlaşılmaza doğru ilerliyor. Kimi siteler yüzlerce backlink ile birinci sayfayı zor elinde tutarken kimiside bir içerik paylaşıyor tek içerikle vasat bir otorite ile birinci sıraya sabitleniyor. Bunun en büyük nedenlerinde birisi google artık siteleri diğer siteler ile değerlendirmiyor, google artık siteleri kullanıcı ile değerlendiriyor.

Tavsiyem içeriklerinizi daha özenli oluşturmanız. Örneğin: Araba boyama kelimesini zorluyorsunuz diyelim. İçeriklerinizi oluştururken paragraflara ayırın h2 başlıklar ile güçlendirin. Mesela "Araba nasıl boyanı?" diye bir h2 atıp altına caraba böyle boyanır diye cevap gir. Yani sitenin içeriği hem soruyu sordun hem cevabı versin.

Şöyledüşün sen google da birşey ararken nasıl arıyorsun? Mesela ben "makarna nasıl yapılır" yazıyorum e doğal olarak ilk sayfada "makarna yapılışı", makarna böyle yapılır", "soslu makarna nasıl yapılır" gibi kelimeleri içeren siteler çıkıyor neden google artık yapay zeka haline geldi, kullanıcının ne sorduğunu anlıyor yetmez gibi cevap veren siteleride belli kritere göre ölçüyor.

web yöneticileri açısından her geçen gün işler zorlaşsa da ben şahsen bir kullanıcı olarak google ın son gelişmelerini çok iyi buluyorum. Sana en iyi tavsiyem google da bolca arama yap, ve incele çıkan sonuçları değerlendir, neden bu site şurda çıkıyor neden bu site burda çıkıyor.

eskiden otoritesi yüksek olan kaliteli olan siteler hep ilk sayfayı ele geçirirdi fakat şimdilerde daha dün index almış bir sayfa bugün birinci sıraya çıkabiliyor.